Hjernens motionsdag for 520 elever

Billeder fra da eleverne i Assens spillede skoleskak i 2017. PR-foto

Hjernens motionsdag for 520 elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

520 elever fra seks skoler i Assens Kommune skal for alvor tænke i sort og hvidt. Fredag 9. februar er de nemlig tilmeldt Skolernes Skakdag.

Assens: Landet over lærer tusindvis af elever at tænke både diagonalt og i felter, når rekordmange skoler afvikler Skolernes Skakdag, fredag 9. februar.

Hele 520 elever deltager i år fra seks skoler i Assens Kommune. De kommer fra henholdsvis Gummerup Skole, Tallerupskolen, Aarupskolen, Hårby Skole, Verninge Skole og Ebberup Skole.

Skolernes Skakdag tæller i år i alt 47.921 elever fra 284 skoler, som finder bræt og brikker frem på landsplan. Under mottoet "Det skal være sjovt at blive klogere" skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sort-hvide felter.

- På Skolernes Skakdag træner eleverne omtanke. De lærer at koncentrere sig om én ting i længere tid ad gangen, samtidig med at de har det sjovt sammen. På Aarupskolen glæder vi os til at deltage i Skolernes Skakdag 2018, bemærker skoleleder Poul-Erik Svendsen fra Aarupskolen.

Skoleskak på skemaet

Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Blandt andet derfor oplever Dansk Skoleskak i disse år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Skoleskak.

Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak i hverdagen og flere steder som en obligatorisk del af elevernes undervisning.

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad. /EXP

Hjernens motionsdag for 520 elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce