68-årige Birger Hansen havde taget sin hjemmebyggede Ferrari-motorcykel med til Strøjer Samlingen tirsdag.

Vedstårup: Folk strømmede tirsdag sidst på eftermiddagen til Strøjer Samlingen for at se de mange imponerende biler, som Jørgen Strøjer har fået stuvet sammen på Bogyden 12 gennem årene, men også for at se denne tirsdags temaarrangement - Ferrari for millioner.

Og sorte hingste var der masser af - både Strøjer Samlingens egne og gæsters. Men blandt de mange milliondyre Bugatti, Mercedes, Lamborghini, Aston Martin, Maserati og ikke mindst Ferrari-hestekræfter var der dog en enkelt, der fangede folks opmærksomhed - en Ferrari-motor på to hjul.

Ferrari

Grundlagt af Enzo Ferrari i 1939 som Auto Avio Costruzioni, og selskabet byggede sin første bil i 1940.Men selskabets start som bilproducent er anerkendt i 1947, da den første Ferrari-bil med det velkendte logo af et gult skjold med en stejlende sort hingst - deraf kælenavnet Cavallino Rampante - blev sat på hjul. Derfor fejrer Ferrari også 70 års jubilæum i år.

Ferrari ejes i dag af Fiat.

Kilde: Ferrari.com

For lige foran Strøjer Samlingens indgangsparti stod en knaldrød, hjemmebygget motorcykel.

- Har du selv bygget den, spurgte folk Birger Hansen, ejer af motorcyklen, gang på gang, hvortil han svarede:

- Ja da.

- Hold da kæft, lød det tilbage fra flere måbende gæster.

Aftalt på værtshus

Men, at motorcyklen overhovedet eksisterer i dag, skyldes en sjov brandert.

Strøjer Samlingen

Teglværksmanden Jørgen Strøjer ejer en af landets mest imponerende bilsamlinger, Strøjer Samlingen. Den blev grundlagt for over 40 år siden, og fascination af teknik og design har altid været drivkraften. Det har resulteret i en samling på flere end 100 biler i topstand.Den indeholder unikke biler som kongelige, Le Mans-, grand prix- og racerbiler. De besøgende hos Strøjer Samlingen kan også se nyere sportsvogne som Lamborghini Murcielago, Bentley Continental GT, Fisker Karma og en stribe af Ferrarier fra 1969 til 2002. De mere moderne biler i samlingen tiltrækker især opmærksomhed fra det yngre publikum, mens en gammel Rolls-Royce fra 1930'erne og en Bugatti fra 1920'erne appellerer til entusiaster.

Du kan orientere dig om åbningstiderne på Strøjer Samlingens hjemmeside af samme navn.

Kilde: Strøjer Samlingen

- Det blev besluttet på et værtshus klokken to om natten for 10 år siden, hvor min kammerat og mig snakkede om, at vi skulle lave noget, som ingen andre havde lavet. Jeg sagde så, hvis han skaffede motoren, så skulle jeg nok bygge den skide motorcykel, siger 68-årige Birger Hansen med et grin og fortsætter:

- Der gik så en måned, hvorefter jeg blev ringet op af firmaet om, at der holdte en lastbil med en palle, hvor der var en motor på. Jeg skyndte at køre hjem for at se, hvad det var for noget. Så havde han sgu købt en Ferrari 355-motor, og jeg måtte i gang med at bygge den motorcykel.

- Den 10. april i år fik jeg så nummerplade på, da jeg fik den typegodkendt, og der var der så gået 10 år, siden vi fik motoren. Så det var en sej proces at komme i gang med at finde nogen, der kunne hjælpe, være seriøse og kunne håndværket, siger Birger Hansen, der kommer fra Haderslev.

Ros fra Ferrari

Han var derfor taget hele vejen fra det sønderjyske på den 460 kilo tunge motorcykel til Strøjer Samlingen, hvor der var mere end 600 gæster i alle aldre.

- Den er rigtig fin at køre på, forsikrer han og forklarer, at kværnen altså ikke hedder Ferrari, da den ikke må hedde det. Men et navn har den fået.

- Da motoren er fra en Ferrari 355, så jeg har valgt at kalde den for F355, siger Birger Hansen, der allerede for to år siden havde motorcyklen med til en af Strøjer Samlingens sommeraftener:

- Jeg har fået den fragtet herover de sidste to år, men jeg kunne først køre på den i år, da jeg fik typegodkendelsen, som tog 13 måneder at få.

Men nu er den altså lovlig at køre med på de danske landeveje, hvor den skinner flot i solen. Og det synes italienerne også selv, lyder det fra Birger Hansen.

- En af mine gode venner, der selv har en Ferrari, sendte billeder ned til Ferrari-fabrikkerne i Italien. De skrev tilbage mig; tak for billederne og fantastico, siger han med et smil og fortsætter:

- Det må da være et lille rygklap, at de udtaler sig om designet, og at det er en flot cykel.

De sidste to tirsdagsarrangementer denne sommer hos Strøjer Samlingen er 25. juli og 1. august.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
Jørgen får ros for sin enorme bilsamling: - Giver en vis glæde i ens hjerte

Jørgen får ros for sin enorme bilsamling: - Giver en vis glæde i ens hjerte