Her går det bare knippelgodt


Her går det bare knippelgodt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HOBBY: De hjælper og inspirerer hinanden i interessegruppen Knippelgodt, der mødes hver mandag

TOMMERUP ST.: Kniplepindene springer lystigt hen over underlaget, nogle ganske vist hurtigere end andre, men alle steder tegner der sig efterhånden fine mønstre i hørgarnet, alt efter hvordan knappenålene er stukket i underlaget og hvilken slags slag, man vælger at bruge.

Vi er på Lilleskov Teglværk. Det er mandag eftermiddag, og der står knipling på programmet.

Efter at have undervist i knipling i aftenskoleregi i 10-12 år havde Anna Larsen ikke lyst til det mere. Hun ville stadig gerne kniple, men det skulle være mindre forpligtende. Det gav ideen til interessegruppen "Knippelgodt", som nu på tredje sæson mødes en gang om ugen.

Her er plads til alle. Både til de øvede og dem, der ikke har prøvet det før som Lise Bruntse, der gik på efterløn, fik en hofteoperation og dermed masser af tid til stillesiddende sysler, og Annemarie Pedersen, der havde arvet et kniplebræt og syntes det kunne være sjovt at komme i gang.

I går blev hun færdig med et mellemværk til en pude til sit lille, nye barnebarn.

12 meter på 150 timer

Marie Sørensen, Frøbjerg, er en af dem, der efterhånden har det i fingrene. Men hun er også storleverandør af fine borter til kjolerne til sin søns dansepartnere på squaredanceholdet.

12 meter bort er hun i gang med og har regnet ud, at det tager en time at lave otte centimeter, så der er 150 timers arbejde i sådan en.

- Og jeg har også en bestilling på mellemværk til et sæt sengetøj fortæller hun.

Det var sidste gang inden jul, at kvinderne mødtes i går, men 10. januar går det løs igen. Både med snakken over bordene - vi skal jo lige have det sidste sladder, som en siger - og med kniplepindene. De fleste får mest fra hånden, når de er her, og så er det jo rart, at hjælpen er nær, hvis de tynde tråde skulle slå knuder.

Her går det bare knippelgodt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce