Her er det yt at mobbe

Tirsdag morgen blev fem nye leveregler og en antimobbesang præsenteret i forbindelse med morgensang på Skallebølle Skole. Bagefter gik eleverne i klasserne for at dekorere små plakater med sloganet "Mobning er YT - prøv noget nyt", der skal hænge rundt omkring på skolen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Her er det yt at mobbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skallebølle Skole har gennem et halvt år sat fokus på at udrydde mobning

SKALLEBØLLE: Klokken ringer ind, og i aulaen på Skallebølle Skole stimler de cirka 140 elever sammen til morgensang.

Eleverne sætter sig tæt sammen på det grå stengulv, og lyden af de mange lyse summer i salen. De er alle spændte på, hvad der skal ske, for der er gjort klar med mikrofoner på scenen, og tæppet er trukket fra.

- Er det i dag, vi skal optræde?

- Nej, det er da først i morgen.

- Jamen, hvad skal vi så?

Efter to sange, som eleverne i en blanding af sang og skrål stemmer i til, er det tid til at få at vide, hvad der skal ske på scenen i aulaen.

Tre drenge fra 4. og 6. klasse tager nervøst fat i hver sin mikrofon og begynder at fortælle om kampen mod mobning, som de som medlemmer af elevrådet har været i gang med siden november sidste år.

På Skallebølle Skole har de nemlig sat fokus på mobning i håbet om at komme det til livs.
Lærer Lisbeth Tjørnehøj har hjulpet Skallebølle Skoles elevråd med at udarbejde leveregler, der skal gøre det bedre at være på skolen. Og sammen med 3. klasse har hun komponeret antimobbesangen
Lærer Lisbeth Tjørnehøj har hjulpet Skallebølle Skoles elevråd med at udarbejde leveregler, der skal gøre det bedre at være på skolen. Og sammen med 3. klasse har hun komponeret antimobbesangen "Mobning er YT - prøv noget nyt".
Foto: Peter Leth-Larsen

Fem leveregler

Lærer Lisbeth Tjørnehøj har været med til at sætte elevrådet i gang med projektet og hjulpet dem undervejs.

- Det var sådan set ikke fordi vi har haft større problemer med mobning end andre steder, men vi vil alligevel godt forsøge at udrydde det, og det er rart for elevrådet, hvis de har noget konkret at arbejde med, forklarer hun.

Til at begynde med har de enkelte klasser svaret på en masse spørgsmål om og diskuteret mobning. For eksempel hvad der er en god ven, hvad vil du gøre, hvis nogen mobber andre, og hvad vil det egentlig sige at mobbe.

Svarene på de spørgsmål har elevrådet så sat sammen til fem leveregler, der skal gælde på skolen for at gøre det til et bedre sted at være.
Foto: Peter Leth-Larsen

Ejerskab til begreb

De fem regler handler om at være gode kammerater, snakke åbent om problemer og om at passe på hinanden.

- Det kan godt være, det ikke er realistisk at udrydde mobning, men det her skal lære eleverne at opføre sig pænt og behandle hinanden med respekt, og det er med at gøre mobning til et begreb, de har et ejerskab til, siger Lisbeth Tjørnehøj.

Ud over levereglerne er der også kommet en anti-mobbesang ud af arbejdet. Den er sendt ind som bidrag i en konkurrence, som DR og Undervisningsministeriet står bag.

Her er det yt at mobbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce