Helt kor afløser én kirkesanger


Helt kor afløser én kirkesanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SANG:Sif Egede Jensen stopper efter fem år, fordi hun skal læse teologi i Århus
KERTE: Et helt kor skal erstatte en enkelt kirkesanger, når hun i denne måned stopper. Det er Kerte og Tanderups kirkesanger i fem år, Sif Egede Jensen, der må sige farvel, fordi hun flytter fra Fyn og 1. september begynder at læse teologi på Århus Universitet for at blive præst.

- Menighedsrådene har besluttet, at der ikke i første omgang skal ansættes en ny kirkesanger, når Sif Egede Jensen standser. Årsagen til den beslutning er, at vores kirkekor efterhånden har opnået en kvalitet, at vi synes, det kan bruges mere en hidtil, fremgår det af kirkebladet.

Organisten har udarbejdet et system, hvorefter fire piger fra kirkekoret gør tjeneste som kirkesangere ved hver gudstjeneste. Ved 10.30-gudstjenesterne medvirker som hidtil hele kirkekoret, men med fire af medlemmerne i den særlige rolle som kirkesanger. Ved bryllupper, dåbs- og morgengudstjenester er kun de fire kormedlemmer til stede.

- Salmesangen er en meget vigtig del af en dansk gudstjeneste. Det er menighedens sang. Og ved at lade fire kormedlemmer være forsangere er ideen, at menigheden i højere grad fornemmer, at det er alles ansvar, at salmesangen fungerer. Det er altså ikke en nødløsning, vi nu afprøver, men et ambitiøst forsøg på at lave kirkesang på en anden måde, understreger menighedsrådene.

Afsked med ros

Sif Egede Jensen får i øvrigt ros med ved afskeden:

- Ingen, der har været i kirke, hvor Sif har haft tjeneste, kan være i tvivl om hendes talent og dygtighed som sanger. Hendes smukke stemme og venlige sind har gjort det til en særlig fornøjelse at deltage i gudstjenester og kirkelige handlinger her på stedet. Og Sif har sammen med organisten Knud Jansfort og præsten udgjort et team, som i balance og med respekt for hinandens embede har fundet, hvad vi selv betragter som en næsten perferkt form, hvad gælder det musiske ved gudstjenesterne.

Helt kor afløser én kirkesanger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce