Glamsbjerg Dyrehospital får hvert år indleveret hunde, der har spist en ispind

Selv om du selv synes, det er lækkert med en is i varmen, er det ikke helt sikkert, at din firbenede ven er enig med dig.

Sikkert er det til gengæld, at den har sværere ved at tåle det.

Dårlig mave, forgiftning er blot et par af de risici man løber. Nogle dyr tåler ikke laktose og kan derfor ikke tåle mælkeprodukter, sukker er skidt for tænderne og kan give dårlig mave, men endnu værre er det med chokolade. Det indeholder theobromin, der er giftigt for både hunde og katte. Bare 30 gram chokolade er nok til at slå en kat ihjel.

Hver sommer får dyrehospitalet i Glamsbjerg hunde ind, der har spist en ispind ved et uheld, de splintrer og kan skade både spiserør og tarm, oplyser hospitalet.

Meget bedre er det at sørge for frisk vand til kæledyrene, og gerne med en isterning i, så det er tilpas tempereret, lyder det fra dyrlægen.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.