Hønseri i Ladegård er netop gået over til at producere skrabeæg.

Ladegård: De fleste høner opfører sig som forskrækkede høns og flygter væk fra os, da vi nærmer os dem.

Andre bliver bare liggende trygt i deres redekasser

Hurtigt falder hønsene til ro, og vi kan gå ind til dem.

Helge Strandgaard Hansen og Henrik Pihl Winterø griber hver en høne, og så er de ellers klar til at posere for fotografen.

Hønsene er vant til at få besøg af især Henrik Pihl Winterø, som er bestyrer på Ålundgård, og en medhjælper, som passer de 38.000 høns, der i sektioner af 6.000 lægger æg og fristes man til at sige får en skraber i volierestalden, som det hedder på hønseri-lingo.

Helge Strandgård Hansen leverer cirka en procent af de æg, som danske høner lægger hvert år.

I mange år satsede han på buræg, men det er der ikke længere økonomi i. I stedet er han gået over til at producere skrabeæg.

Læs mere om hønseriet i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

  • Kolofon

    Af:

    Journalist ved Jyske Fynske Mediers Assens-redaktion. Uddannelse: Kontoruddannelse, historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet, voksenunderviser ved Odense Seminarium. Arbejdet som bl.a. kontorassistent, postassistent, totalisatorfunktionær,vicevært, arbejdsmand, støberiarbejder, lærer på vuc og tekniske skoler og aftenskoleunderviser. Freelancejournalist på LokalAvisen Assens i 2000, og siden da som journalist i Fyens Stiftstidende-koncernen med arbejdssted i hhv. Tommerup St. og Assens. Stammer fra Aarhus, men har boet i Aarup siden 1997 og gør det sammen med kone, søn og kat.