Hele landet skal lære af Assens


Hele landet skal lære af Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan undgår man at anbringe børn uden for hjemmet? Det har Assens Kommune flere bud på og er nu med i forskningsprojekt

Det er dyrt at anbringe børn og unge uden for hjemmet, og det er heller ikke altid den bedste løsning.

Assens Kommune forsøger derfor at finde alternativer til anbringelse, og det er der så gode erfaringer med, at forskere vil se nærmere på initiativerne.

Socialforskningsinstituttet (SFI) har valgt at følge Projekt Brahesholm og heldagsskolen Ådalen i Gummerup i fire år, fortæller forskningsassistent Anne-Kirstine Mølholt fra SFI.

- Vi har dels udvalgt projekterne efter kriterier som geografisk spredning, og at foranstaltningerne skal være målrettet forskellige aldersgrupper, men vi har selvfølgelig også valgt efter de projekter, der lød mest spændende, og som der er gode erfaringer med, forklarer hun.

Målet med forskningsprojektet er at finde ud af, hvorfor de forskellige alternativer til anbringelse virker positivt.

- Det er meningen, at der skal udvikles en god praksis på baggrund af resultaterne, og så skal den udbredes til alle landets kommuner, så de kan få glæde af det, fortæller Anne-Kirstine Mølholt.

Børn- og ungechef Morten Madsen glæder sig over, at de to alternativer i Assens Kommune kom gennem nåleøjet.

Der mangler forskning

80 kommuner bød ind med projekter til SFI, og Assens Kommune er nu udvalgt sammen med ni andre.

- Det er rigtig rart at være med, for ud fra en forskningsmæssig vinkel finder vi ud af, hvad der virker, når vi skal sætte en forebyggende foranstaltning i gang, siger Morten Madsen.

- Det vigtige i projektet er, at forskere og praktikere arbejder sammen. Kommunerne har mange ting i gang, men den forskningsmæssige side ved vi ikke så meget om.

Morten Madsen forklarer, at forskerne vil følge de børn, der begynder i et af de forebyggende alternativer i år og frem til 2012.

Udarbejder spørgeskemaer

Lige nu er forskerne i gang med at udarbejde de spørgeskemaer, som skal bruges undervejs, fortæller Anne-Kirstine Mølholt.

- Sagsbehandlerne skal blandt andet svare på spørgsmål om barnets sundhed og udvikling, siger hun.

- Ved at spørge, når barnet bliver indskrevet, og igen når det stopper, kan vi måle den kortsigtede effekt. Ved at følge op efter et halvt år kan vi også måle den mere langsigtede effekt af den forebyggende foranstaltning.

Projektet vil også indebære, at nogle af børnene og deres forældre vil have kontakt til forskerne.

Morten Madsen ser frem til at se resultaterne af forskningen, når projektet er afsluttet i 2013.

- På den måde kan vi i Assens Kommune være med til at vejlede andre kommuner til at vide, hvad der virker og hvorfor, siger han.

- Undervejs har vi også mulighed for at udveksle erfaringer med de andre kommuner, der er med i projektet, og det er også spændende og vigtigt.

Hele landet skal lære af Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce