Hedt efterår i Assens Kommune: Se de tre årsager her

Campingsagen i Assens er for retten til oktober. Arkivfoto: John Fredy

Hedt efterår i Assens Kommune: Se de tre årsager her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både byråd og direktion i Assens Kommune går et særdeles travlt efterår i møde. Læs de tre årsager her.

Sene budgetforhandlinger, en vigtig ansættelse og en sag i landsretten betyder, at efteråret i Assens Kommunes byråd bliver særligt travlt i år.

1. Budgetforhandlinger udskydes
Assens Kommune skal i efteråret ansætte en ny direktør som afløser for Rikke Berg, der fra 5. august har fået job som direktør for Teknik- og Miljøafdelingen i Svendborg Kommune. Foto: Kasper Orthmann Andersen/www.kafoto.dk

Normalt kender kommunerne deres økonomi for kommende budgetår i løbet af juli, og kan derefter tage hul på arbejdet med kommende års budget. I år er den proces blevet udskudt på grund af folketingsvalget 5. juni, hvilket betyder, at kommunernes tidsplan for budgetlægning bliver rykket, og i stedet for at den sædvanlige deadline for næste års budget, som er 15. oktober, er deadline nu 5. november.

Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner indleder forhandlinger om kommunerne og regionernes økonomi i august og forventer at have en færdig aftale i begyndelsen af september.

- Det bliver et af de travle efterår, for det bliver meget komprimeret, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

2. Campingsag for landsretten
Assens Rådhus venter på nye tal fra Christiansborg. Arkivfoto: Kim Rune

7.-9. oktober kommer retssagen mellem Assens Kommune og Per Blaabjerg, ejer af CampOne Assens Strand, for landsretten.

Assens Kommune solgte i 2012 campingpladsen i Assens til Per Blaabjerg, men har senere krævet, at handlen skulle gå tilbage, fordi det viste sig at pladsen krævede en særdeles omkostningsfuld oprensning på grund af forurening.

I byretten i 2017 vandt Assens Kommune sagen, og ifølge afgørelsen skulle Per Blaabjerg forlade campingpladsen senest 1. februar 2018 og betale 380.700 kr. i erstatning til kommunen. Han ville til gengæld få købesummen på 3,3 mio. kr. tilbage og to mio. kr. for tabt fortjeneste, fordi pladsen ikke har kunnet udlejes fuldt ud på grund af forurening.

Per Blaabjerg ankede byrettens dom, og derfor kommer den nu for landsretten. Han har forlangt op til 50 millioner kroner af Assens Kommune som kompensation for at skulle forlade campingpladsen.

Borgmester Søren Steen Andersen (V), forhenværende borgmester Finn Brunse (S) samt forhenværende kommunaldirektør Henning Qvick er blandt de folk, der skal vidne i retssagen i oktober.

3. Vigtig ansættelse

Assens Kommune skal i efteråret ansætte en ny direktør som afløser for Rikke Berg, der fra 5. august har fået job som direktør for Teknik- og Miljøafdelingen i Svendborg Kommune.

Ifølge kommunaldirektør Finn G. Johansen bliver stillingen slået op omkring 29. august med forventet tiltrædelse 1. december. Byrådet skal godkende ansættelsen 30. oktober.

Assens Kommunes direktion består af tre direktører: Kommunaldirektør Finn G. Johansen, Velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær, og så er der den vakante stilling som udviklingsdirektør. Sidstnævnte bliver formentlig slået op som direktør for By, Land og Kultur, men arbejdsopgaverne er de samme.

Hedt efterår i Assens Kommune: Se de tre årsager her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce