Hed politisk debat om 7. klasse


Hed politisk debat om 7. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skridt i fremtidens skolestruktur afgøres, når byrådet tager stilling til flytning af 7.-klasser

Der er lagt op til en hed politisk debat i sommervarmen, når byrådet senere på månedens skal tage stilling til, om man skal igangsætte projekt "Harmonisering af overgangen, 6.-7. klasse".

I Børne- og Undervisningsudvalget kunne man ikke nå til enighed om undersøgelsen. Venstres Lars Voldsgaard og Ole Hviid ville ikke være med, og det blev derfor besluttet at lade byrådet afgøre spørgsmålet.

- Det er ikke en undersøgelse, der skal munde ud i noget. Det er en ren følelsesmæssig politisk beslutning. Man vil bare pakke den ind i en kommunal rapport og bruge den til flytning af 7.-klasserne og andre omstruktureringer. Når jeg siger nej, er det, fordi det er et skridt mod lukning af de små skoler. Verninge Skole vil for eksempel være meget i fare, siger Lars Voldsgaard.

Også udvalgsformand Mogens Mulle Johansen siger, at et ja til projektet er et ja til at flytte eleverne.

- Undersøgelsen skal så vise, med hvilke konsekvenser det sker, herunder også bygningsmæssige, der er skoler, der skal have bygget til, og flytning af lærere, siger udvalgsformand Mogens Mulle Johansen (SF).

Fire med og tre uden 7.

En flytning af 7.-klasserne kommer til at berøre Verninge Skole, Brylle Skole, Dreslette Skole og Salbrovadskolen. I de tidligere Vissenbjerg og Glamsbjerg Kommuner valgte man at flytte eleverne efter 6. klasse. Det gælder Skallebølle Skole, Flemløse Skole og Gummerup Skole.

Af projektbeskrivelsen fremgår argumenter, der alle peger mod en deling efter 6. klasse - mellemtrinnets afslutning. Det er foruden det naturlige skel argumenter som færre lærerskift for eleverne på både store og små skoler, bedre muligheder for en velfungerende klasse, når den sammensættes efter 6. Desuden påpeges den pædagogiske udfordring, det er for læreren på kort tid at nå at hjælpe eleven til at nå de optimale faglige og personlige mål.

- Personligt har jeg ikke ændret holdning siden Tommerup Kommune. Jeg ser ingen faglige grunde til at flytte eleverne efter 6. klasse. Der er ingen undersøgelser, der viser, at eleverne bliver dygtigere på de store end på de små skoler, siger han.

Ender byrådet med at beslutte sig for gennemførelse af projektet, vil det forløbe det næste halve år og komme til endelig politisk beslutning i byrådet i december. Herefter udarbejdes en ny projektplan til udførelse af beslutningen.

Hed politisk debat om 7. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce