Havnen frygter ikke en fremtid uden sukker


Havnen frygter ikke en fremtid uden sukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPTIMISME: Vi skal bare tænke konstruktivt og bruge 17-18 millioner på en udvidelse, mener havneformand
ASSENS: Bortfalder EU-støtten til sukkeravlerne som ventet, kan det i Assens ikke blot få konsekvenser for beskæftigelsen på byens sukkerfabrik, men også for trafikken på havnen.

I øjeblikket tegner sukkerfabrikken sig for knap halvdelen af trafikken på havnen, ligesom virksomheden har sat sig på al lagerkapacitet.

Men de dystre udsigter for sukkerproduktionen gør på ingen måde havneudvalgsformand Peter Gleerup (DF) til pessimist. Tværtimod.

- Jeg ser i EU-beslutningen ingen hindring for den fremtidige drift af havnen, hvis vi bare tænker konstruktivt, siger han:

- Efter min mening er det nødvendigt at investere 17-18 millioner kroner i havnen, for at den kan leve op til nutidens og fremtidens krav. I første omgang bør der ske en udbygning af Nordre Mole og senere af skibsværftets montagekaj.

- Nordre Mole skal ved deponering af bl.a. murbrokker gøres 40 meter bredere i nordlig retning og derefter forlænges ca. 70 meter mod vest, mener Peter Gleerup:

- Derved får vi plads både til at modtage større skibe og større mængder gods. Det er ikke meningen, at den større mole skal bruges som lagerplads, men som transitmole for containere.

En lokalplan for udvidelsen mod nord er under forberedelse, og Peter Gleerup håber, den bliver klar til behandling på første byrådsmøde efter sommerferien.

Tror ikke på lukning

- Gennemføres dette projekt, skal Midtermolen kun bruges til udskibning af melasse. Alt svineriet kommer til at foregå på den nordre mole, så hoteldrift m.m. ikke generes, påpeger Peter Gleerup.

Han tror i øvrigt slet ikke på en lukning af sukkerfabrikken:

- Den vil bestå de næste 25 år. Der er masser af alternativer til den nuværende produktion. Hvad med sukkerrør eller sprit? Sådan et anlæg rummer uanede muligheder.

Havnen frygter ikke en fremtid uden sukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce