Havnechef får ny chef

Ole Knudsen, havnechef i Assens. Arkivfoto: Kim Rune

Havnechef får ny chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra årsskiftet er der rokeringer i Assens Havn.

Assens: Fra 1. januar 2018 træder det nye byråd i Assens Kommune sammen, og Assens Havn er ikke længere en kommunal selvstyrehavn med egen bestyrelse, men en kommunal havn. Dvs. underlagt kommunen.

Ole Knudsen er havnechef på Assens Havn. Indtil nytår sidder han i byrådet i Assens for Venstre og han blev havnechef i 2012 efter Jimmi Jørgensen. Først 30 timer, siden på fuld tid.

- Vi er en del af det kommunale hierarki nu, fortæller Ole Knudsen.

- Vi tre, der er ansat hernede, er blevet virksomhedsoverdraget. Det er Baagø-færgen også. Så sker der så bare det, vi får nogle nye ansættelseskontrakter og der står et nyt navn på, forklarer Ole Knudsen den nye situation på molerne.

- I stedet for, jeg havde havnebestyrelsen som chef for mig, er det nu Annette Bæk i Miljø- og Natur (der er miljø- og naturchef i kommunen, red.), der er blevet min chef, siger Ole Knudsen.

Samtidig er det Miljø- og Teknikudvalget, der fra nytår har skiftet navn til Miljø,- Teknik- og Planudvalget, som skal styre havnen. I det udvalg er Dan Gørtz (V) formand.

Havnen kom senest ud med et underskud i regnskabet på 897.374 kroner efter afskrivninger og 142.078 kroner før afskrivninger.

Assens Havn
Assens Havn er lige nu en selvstyrehavn med egen bestyrelse. Men fra 1. januar 2018 overgår havnen til at være en kommunal havn. Det betyder, at byrådet skal styre havnen. Det bliver Miljø,- Teknik og Planudvalget, der styrer havnen. Ole Knudsen er havnechef og hans chef bliver miljø- og naturchef Annette Bæk fra kommunens Miljø- og Naturafdeling.Egenkapitalen i havnen var senest 6,5 millioner kroner, mens gælden (både den lang- og kortfristede) var på lidt over 21 millioner kroner. Byrådet overtager havnens personale, ejendomme, lejekontrakter og økonomi.

 

Bestyrelse nedlægges

Havnerokaden fra selvstyre til kommunal betyder også, at havnebestyrelsen så at sige afskibes.

Havneformand Bodil Boesgaard meldte allerede tidligere i år ud, hun stoppede. Men det gjorde hun uanset hvad til nytår, da hun ikke genopstillede for Venstre ved kommunalvalget. Boesgaard er nemlig formelt udpeget til at sidde i havnebestyrelsen af byrådet. Resten af bestyrelsen består af Jørgen J. Pedersen, Arno Termansen (S), Charlotte Kjær (tidligere Christiansen - S) og Ann-Maria Pedersen (Assens Skibsværft). Sidstnævnte er gift med værkets direktør, Erling Pedersen. Arno Termansen stopper helt i lokalpolitik og ville som Bodil Boesgaard have stoppet uanset hvad.

Ved et byrådsmøde i juni 2015 kom det frem, at havnechefen årligt får 501.000 kr. i løn plus et vagthonorar på 104.000 kr. samt pension, så det beløber sig til 696.000 kr. Om det beløb er gældende fremover eller om der skal forhandles nye vilkår vides ikke for nuværende.

Havnechef får ny chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce