Handicappede ikke med på råd


Handicappede ikke med på råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TOMMERUP: Selv om en af tankerne bag et handicapråd i Tommerup Kommune er, at det skal spørges til råds i sager vedrørende handicappede, så har ingen ifølge rådets formand Kirsten Schmidt Nielsen henvendt sig, før Børne- og Kulturudvalget diskuterede tilbygning med omklædningsrum og handicaptoilet eller trappeelevator for at lette handicappedes adgang til toiletter i forbindelse med besøg på Tommerup Skole og i Højfynshallen.

Tre socialdemokrater gik ind for den billigste løsning - en trappeelevator fra skole- torvet, så handicappede også indefra kan komme til det eksisterende handicaptoilet.

De tre øvrige tilstedeværende, to Venstremænd og en SF'er, støttede den noget dyrere løsning med en tilbygning.

Ingen ideelle løsninger

For de handicappede er ingen af løsningerne ideelle. Kirsten Schmidt Nielsen hælder dog mest til den dyre løsning.

- Hvis aktiviteten er i hallen, vil vi så ikke skulle op i den anden ende af skolen for at komme på toilettet, hvis vi er på biblioteket, er vi på niveau med det eksisterende handicaptoilet, bemærker hun.

Foregår arrangementet derimod på skoletorvet, så er kørestolsbrugerne lige vidt.

Derfra er der trapper ned til hallens niveau, og kørestolsbrugere vil derfor skulle ud af skolebygningen for at køre ned ad rampen.

Netop ulemperne ved at skulle ud i al slags vejr for at komme fra skoletorvet til elevatoren, der fører op til toilettet, var en af de ting, Kirsten Schmidt Nielsen fremhævede, da hun i sin tid påpegede, at der var taget for lidt hensyn til handicappede ved om- og tilbygningen af Tommerup Skole.

Handicappede ikke med på råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce