Handelsgymnasium skifter navn til Det Blå Gymnasium


Handelsgymnasium skifter navn til Det Blå Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved det nye skoleårs start skifter Handelsgymnasiet Vestfyn navn til Det Blå Gymnasium

Når eleverne møder til første skoledag på handelsgymnasiet på Langbygårdsvej 6 i Glamsbjerg mandag den 10. august, har skolen fået et helt nyt navn - Det Blå Gymnasium.

Målet med navneskiftet og forandringen er at få en endnu skarpere faglig og social profil blandt de unge og deres forældre.

- Det, der kendertegner hhx-uddannelsen, er vores fokus på økonomi og finansiering, og med navneskiftet vil vi gerne signalere, at hos os er studenterhuen blå, siger Carsten Hogrefe, der er vicedirektør på Handelsgymnasiet Vestfyn.

Den titel skifter han ud med rektor, når navneændringen til Det Blå Gymnasium træder i kraft med begyndelsen af det nye skoleår i august, mens Karsten Edal stadig er direktør for uddannelsesinstitutionen.

Handelsgymnasierne i Tønder, Varde, Sønderborg og Haderslev skifter også navn til Det Blå Gymnasium.

- Vi vil bygge videre på handelsgymnasiets værdier, kultur og traditioner, men med skiftet til Det Blå Gymnasium får vi mulighed for en frisk start. Det er meningen, at eleverne også skal være med til at forme det nye gymnasium. Der bliver lavet elevgrupper, der får mulighed for at bestemme, hvor den nye skole skal udvikle sig, siger Carsten Hogrefe.

Carsten Hogrefe bliver rektor for det Blå Gymnasium i Glamsbjerg.
Carsten Hogrefe bliver rektor for det Blå Gymnasium i Glamsbjerg.
Foto: Søren Plovgaard

Helt i top

Direktør Karsten Edal glæder sig over, at Undervisningsministeriet sidste år placerede Handelsgymnasiet Vestfyn helt i top i en oversigt over de handelsgymnasier, der er bedst til at løfte elevernes faglige niveau, og at hhx-eleverne præsterer landets højeste karakterer.

På hhx udbyder skolen tre linjer: marketingslinjen, økonomisk linje og international linje.

Som det eneste almene gymnasium på Fyn tilbyder Handelsgymnasiet Vestfyn fra næste skoleår dans på b-niveau på den internationale linje med Anna-Maria Nielsen, der er uddannet i dansevidensskab på Københavns Universitet, som underviser.

Torsdag den 21. januar kan man høre mere om det nye Blå Gymnasium ved et åbent hus-arrangement klokken 19 på skolen på Langbygårdsvej i Glamsbjerg.

Her kan nuværende 9.- og 10.-klasseelever møde undervisere, elever og vejledere fra hhx, og der vil også være mulighed for at få svar på spørgsmål.

Handelsgymnasium skifter navn til Det Blå Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce