Han forventer noget af eleverne

- Alt det man har opsamlet af viden og erfaringer kan man føre med sig, siger Ole Toft Hansen, der efter flere jobskift glæder sig til at sætte sig i rektorstolen på Vestfyns Gymnasium.
Foto: Kim Rune

Han forventer noget af eleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Toft Hansen er den nye rektor på Vestfyns Gymnasium. Og han kan godt være skrap

GLAMSBJERG/NYBORG:

Solen skinner nådesløst ned over terrassen i Nyborg. Ved havebordet sidder Ole Toft Hansen, der i det forløbne skoleår har været konstitueret rektor på Sorø Akademi. Før det var han vicerektor, og så har han også været inspektor på Nyborg Gymnasium, hvor han også var primus motor på at starte en international linje op. Derudover har han også udgivet lærebøger i sit hovedfag engelsk.

Efter sommerferien er han den nye rektor på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg.

- Jeg vil møde de unge med tillid og forventning om, at de udfylder deres del af kontrakten. Jeg forlanger noget af dem, siger Ole Toft Hansen.

- Er du skrap?

- Ja, det kan jeg være. De skal aflevere deres ting og møde til tiden. Jeg tror, at det er til deres egen fordel, for det er i virkeligheden en støtte til de elever, der har svært ved at få struktur på deres liv. Ellers taber vi en større restgruppe, end vi behøver, siger Ole Toft Hansen.

Nye idéer

For at lære både de unge og lærerne at kende vil han starte skoleåret med at overvære alle klassers og læreres undervisning.

- Det er ikke kontrol, men min måde at sætte fokus på vores kerneydelse - nemlig undervisningen på, siger den kommende rektor.

- Men det er også en måde at lære eleverne at kende på. Jeg får sat navne og ansigter på dem.

Også en snak på tomandshånd med skolens øvrige personale står på hans liste.

Han lægger ikke skjul på, at han har idéer til, hvordan Vestfyns Gymnasium kan udvikles - men han er endnu ikke meget for at tale konkret om dem.

- Jeg har jo ikke drøftet dem med bestyrelsen og lærerne endnu - men jeg kan sige så meget, at det bliver noget med at udvide studieretningerne. Det kunne være noget med, at gymnasieeleverne kunne tage et valgfag på handelsskolen og omvendt, fortæller Ole Toft Hansen.
Ole toft hansen
Ole Toft Hansen er uddannet i 1979.

Hans hovedfag er engelsk og bifaget dansk.

Han startede sin karriere som adjunkt på et seminarium, hvorefter turen gik over Fjerritslev Gymnasium i Nordjylland, inden han fik arbejde på Nyborg Gymnasium og Sorø Akademi.

Efter sommerferien er han rektor på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg.

Hans hustru, Ingelise Villadsen, er lærer på gymnasiet i Nyborg.

Sammen har de to sønner - den ene læser jura og den anden studerer til ingeniør.

Unge er søde og venlige

Netop unge i gymnasiealderen holder han meget af at arbejde med.

- Unge mennesker i dag er søde og venlige. De er meget tillidsfulde og er gode kammerater for hinanden. I de tre år, de går i gymnasiet, bliver der fyldt rigtigt meget i deres mentale rygsæk. Det er skønt at være med til, siger han.

Og netop det med at være med til noget, at sidde for bordenden, er grunden til, at han søgte stillingen som rektor på Vestfyn.

- Jeg kan godt lide, at det er mine idéer, der skal frem. Andre må selvfølgelig også gerne, for vi har jo alle vores værdier og holdninger, men jeg kan godt lide, at være med til at farve tingene, siger Ole Toft Hansen.

Men det er nu ikke kun pladsen for enden af bordet, der er målet. Det er udfordringen i at nå dertil, der tiltrækker ham.

- Jeg holder af skift i min tilværelse. Skiftene betyder, at man skal bruge nye sider af sig selv. Ellers forstener man. Og det må man ikke. Men det her bliver også den sidste chance, jeg griber, siger den kommende rektor og smiler.

Med sine 55 år har han med den nye rektorpost nået det, han gerne vil i sin karriere.

Hus til salg

I 18 år har han og hustruen, Ingelise Villadsen, boet i villaen tæt ved vandet i Nyborg. Men nu er den sat til salg.

- Der er langt at køre fra Nyborg til Glamsbjerg, så det er en af grundene til, at vi flytter. Men det er også fordi, jeg gerne vil tættere på gymnasiets lokalområde, siger han.

Sammen har de to drenge på 22 og 25 år, der begge læser i Århus.

- Den ældste synes, at det er lidt underligt, at vi flytter. De har begge kammerater her i Nyborg fra deres egen gymnasietid, fortæller Ole Toft Hansen.

Han forventer noget af eleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce