Jordløse Beboerforening opfordrer til, at alle i området deltager i undersøgelse af mobildækningen, så problemerne kan blive kortlagt, og hullerne kan blive lukket.

Jordløse: Nogle steder er der ingen problemer med at bruge mobilen som telefon. Andre steder er det svært. Og nogle steder er det helt umuligt.

Sådan er det i Jordløse og omegn, men det vil Jordløse Beboerforening gerne have gjort noget ved. Derfor er den gået i gang med at lave en spørgeskemaundersøgelse i området. Formålet er at få kortlagt, hvor der er huller i mobildækningen.

I undersøgelsen skal folk svare på, hvordan dækningen er hos dem.

- Alt lige fra at folk ikke kan snakke i mobiltelefon inde i deres hus til, at nogle skal gøre det et bestemt sted i huset. Nogle har problemer, hvis de skal bruge data, så går det for langsomt, og de mister forbindelsen. Infrastrukturen er ikke god nok.

- Vi er meget utilfredse med det. Man har så mange planer om, at folk skal bo herude. Men hvis fibernet og telefondækningen ikke er i orden, kan man godt glemme det. Det får ikke folk til at flytte, siger Ove Pedersen fra beboerforeningen.

Via en upåklagelig mobiltelefonforbindelse.

- Det paradoksale er, at jeg aldrig har problemer. Jeg bor et sted, hvor der er fin mobildækning.

Alle skal svare

Beboerforeningen har tidligere arbejdet for at få fibernet til Jordløse, og det lykkedes.

Håbet og målet er nu, at hullerne i mobildækningen bliver lukket.

- Det samme med fibernet. Jeg havde selv haft fibernet i 10 år, og det havde alle i bestyrelsen, alligevel går vi ind i det. For hvis vi kan gøre en forskel, fordi vi går ind i det på foreningsbasis, så står vi stærkere, siger Ove Pedersen om undersøgelsen, der har 14 dage på bagen og i hvert fald løber to uger endnu.

Hidtil har op mod 100 personer svaret. Af dem siger 58 procent, at de oplever problemer med dækningen.

Ove Pedersen understreger, at også dem med god dækning skal svare på undersøgelsen. Kun på den måde får man det fulde billede.

Svarene bliver afleveret til Assens Kommune.

- Næste fase er, at vi må holde politikerne til ilden. Det er dem, der skal forhandle med teleudbyderne, siger Ove Pedersen.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Usikkert signal: Jan må gå på mobilen i sit bryggers

Usikkert signal: Jan må gå på mobilen i sit bryggers

2
Skrappe krav skal sikre bedre dækning i Danmarks mobilhuller

Skrappe krav skal sikre bedre dækning i Danmarks mobilhuller

Hallo, hallo: Mobiltelefoner på tur med skraldebilerne

Hallo, hallo: Mobiltelefoner på tur med skraldebilerne