Haller som kulturcenter


Haller som kulturcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRØM: Bestyrelsen efterspørger politikernes holdning

VISSENBJERG: Vissenbjerghallerne vil udvikling, og den udvikling må, hvis man spørger bestyrelsen, meget gerne gå i retning af et idræts- og kulturcenter, der kan trække nye mennesker til hallerne også gerne til større aktiviteter end der er mulighed for i dag. Og nu har bestyrelsen spurgt politikerne om, hvad deres holdning er til den drøm.

Med et idræts- og kulturcenter forestiller bestyrelsen sig dels et sted, hvor man som i dag kommer og dyrker idræt - gerne i flere timer end i dag, dels et sted, hvor alt muligt andet i kommunalt regi er samlet.

- Det kunne for eksempel være et bibliotek, ungdomshus, netcafé..., siger Vissenbjerghallernes formand Preben Rasmussen og understreger, at der er tale om eksempler.

Træner til renovering

Vissenbjerghallernes situation er, at de trænger til omfattende renovering, idet den ældste del er 37 år gammel. Der blev taget hul på renoveringerne sidste år med investeringer på 900.000 kroner.

Dertil kommer, at der ikke er nogen ledige timer at tilbyde brugerne.

- Vi har foreninger, hvis timebehov, vi ikke kan opfylde og andre idrætsforeninger, som vi slet ikke kan betjene, siger Preben Rasmussen, der også forventer et øget behov hos Vissenbjerg Skole for haltimer, når den får elever fra de lukkede skoler i Bred, Gadsbølle og Skalbjerg.

Derfor er en træningshal et af ønskerne for fremtiden, og halbestyrelsen ser en vis økonomi i at samtænke renovering og eventuelle udvidelser af halkomplekset.

- Vi tror på, at et sådant center vil kunne samle kommunen og forene såvel de enkelte bydele som de forskellige brugere, hedder det blandt andet i henvendelsen til kommunen fra Preben Rasmusen.

Positive

Den har endnu ikke været diskuteret politisk.

- Vi vil gerne kigge positivt på det, lyder den umiddelbare reaktion for kulturudvalgsformand Jan Steffensen (S).

Han savner dog noget mere konkret at forholde sig til og kunne godt tænke sig, at man fra halside havde inddraget Lokale- og Anlægsfonden til at hjælpe med ideerne.

- Vi ved, at hallerne trænger til renovering, og hvis man for lidt flere penge, kan få meget mere ud af det, lyder det spændende, siger han.

Haller som kulturcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce