Haarby-støtte til rumænske børn

Marian Cobzaru tog for to måneder siden initiativ til at samle ind til rumænske børnehjemsbørn. Han har selv boet på børnehjem i Rumænien, da han var barn.
Foto: Henning Frandsen

Haarby-støtte til rumænske børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marian Cobzaru står bag indsamling, der har fået bred støtte

Haarby: Mandag den 14. september sætter Marian Cobzaru, 27 sig ind på førersædet i en lastbil læsset med tøj, sko, legetøj, andre goder og fire CTG-scannere.

30 timer og 4.000 kilometer senere vil han lande i den rumænske by Brasov i Transylvanien ved foden af Karpaterne.

Tøj, sko og legetøj skal lette tilværelsen for børnehjemsbørn, men der bliver også tøj og sko til de mange gadebørn, som frister en kummerlig tilværelse i byen med 275.000 indbyggere.

Børn, som kan se frem til nogle endnu hårdere måneder, når vinteren kommer.

Marian Cobzaru kender al for godt til forholdene for de rumænske børnehjembørn, for det var på et børnehjem han voksede op.

Han tilhører de privilegerede børnehjemsbørn, for 14 år gammel bliver han adopteret af en familie i Kolding, og hvis Folketinget vil, som han håber, bliver han dansk statsborger engang i efteråret, når folketingsmedlemmerne har besluttet sig for, hvem der skal have det forjættede statsborgerskab.

Han er i hvert fald indstillet til det, men det er en helt anden historie.

Marian er kæreste med Louise Draabe, der stammer fra

Haarby.

Hun er lige nu ved at uddanne sig til jordemoder på Næstved Sygehus, og det er netop dette sygehus, om har besluttet at forære fødeafdelingen på hospitalet i Brasov fire CTG-scannere, som skal skiftes ud med nye.

For to måneder siden tog Marian initiativ til at lave en indsamling til fordel for børn i Brasov.

Pludselig blev det meget stort, for opbakningen var overvældende.

- Jeg fik meget tøj og sko fra mine arbejdskolleger - (Marian er cargoportør i Københavns Lufthavn, red.) - og fra Ungdommens Røde Kors, hvor jeg er frivillig.

Endelig har Lions Club i Haarby doneret hjemsbørnene med 3.500 kroner.

Tilbage er transportudgifterne -leje af bil, brændstof, færge, motorvejsafgifter med videre, som beløber sig til 4.500 kroner.

I første omgang lægger Marian ud, men han håber, at andre vil bidrage.

- Det er mange penge at betale af egen lomme, synes Marian, der netop har fået jobbet i lufthavnen og derfor er flyttet til Amager.

Han regner med at bruge en lille uge på at tage til Rumænien med hjælpen.

- Jeg vil sikre mig, at tingene kommer børnene til gode - derfor er der heller ikke nogen, der får rede penge, fortæller Marian, der også vil se til, at hospitalet i Brasov bliver i stand til at bruge CTG-scannerne.

Haarby-støtte til rumænske børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce