Haarby flytter giraffen


Haarby flytter giraffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haarby Lokalråd barsler med planer om at flytte Jan Utzons arkitekttegnede giraf fra Algade til området ved Assensvej og Kirkemarken til foråret.

Haarby: Giraffen er noget særligt i Haarby. Og en af dem kommer i trav til foråret.

Der er nemlig planer om, at statuen af giraffen skal flyttes fra sin nuværende placering på Algade ved Sparekassen Fyn til trekanten, hvor Assensvej møder Kirkemarken. I hvert fald som planerne er lige nu.

Bag planerne står Haarby Lokalråds Dekokrationsgruppe, og ønsket er, at giraffen får endnu mere synlig placering i byen.

- Vi vil gerne flytte den, fordi den ikke er så synlig nu. På Kirkemarken vil den blive set af flere, end den bliver nu, siger Heidi Jensen fra Dekorationsgruppen om flytningen.

Den endelige placering er ikke fastlagt. Det vil ske i samarbejde med Entreprenørgården, som skal stå at flytte giraffen og for at støbe det betonfundament, den skal placeres på. Til det formål giver Kultur- og Fritidsudvalget 10.000 kroner.

Men i Dekorationsudvalget har man overvejet, i hvilken retning giraffen skal kigge.

- Vi har tænkt, at den kunne vise ud mod vandet. Vi håber, den kan vende ud mod Helnæs og den vej ud. Der er en tanke ud mod vandet, fortæller Heidi Jensen.

 

Giraffer i optog

Alle detaljer er ikke på plads, og ikke alle tanker er tænkt endnu, men der er også lidt tid at løbe på. For Heidi Jensen regner ikke med, at flytningen finder sted før til marts. Til den tid vil Haarby nemlig summe af fest og glade dage.

For i 2018 fylder Haarby Boldklub 100 år, og det skal markeres med blandt andet en fest. Og nok også en giraf-flytning. Dekorationsgruppen planlægger derfor at gøre et event ud af flytningen.

- Vi har nogle fantastiske folk, som er i gang med at lave nogle giraffer. Vi tænker, at der skal være noget optogsagtigt, og de her giraffer skal pynte i byen i den periode, hvor vi flytter den.

- Det, tænker vi, er mest smart at gøre, når vi når hen til boldklubbens jubilæum i marts. Det skulle være optakten til boldklubbens fest, fordi giraffen også har noget med boldklubben at gøre, siger Heidi Jensen og henviser til, at Haarby fik sin første giraf - en skulptur - af Albanifonden i forbindelse med hallens opførelse.

Den giraf, der skal flyttes, er designet af Jan Utzon, der også tegnede Sparekassen Faaborgs filial (nu Sparekassen Fyn, red.) på Algade i Haarby. Den åbnede i 1990, og i 1996 gav Fonden for Sparekassen Faaborg Utzons giraf til byen.

I 2005 blev skulpturen for en stund fjernet, da den skulle have et nyt lag rød maling.

Haarby flytter giraffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce