Haarby Kro lægger lokaler til vandreforestilling

Siri Krog og Victor Olsson i en drabelig scene fra Byens Kro. Foto: Thomas Jørgensen

Haarby Kro lægger lokaler til vandreforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haarby Amatør Teaters ungdomsgruppe opfører forestillingen Byens Kro flere gange i april.

Haarby: Hver gang instruktør Rasmus Twisttmann Jørgensen skal i gang med at sætte en forestilling op for Haarby Amatør Teaters (HAT) ungdomsgruppe, spørger han sig selv, hvorledes han kan udfordre rammerne for, hvordan HAT tænker ungdomsteater.

30-årige Rasmus Twisttmann Jørgensen er instruktør på HAT Ungdoms seneste forestilling - en vandreforestilling med titlen Byens Kro. Forestillingen opføres flere gange i april på Haarby Kro.

- Jeg har gennem årene bevæget mig i mange genrer lige fra det komiske til det knuste til det hyggelige til det dystopiske. Tit tænker vi i HAT Ungdom på genren, når vi vil udfordre de unge aktører. For kan man virkelig få unge til at spille grusomme gysere eller samfundsrevsende narkokomedier? Svaret har indtil videre været ja, siger Rasmus Twisttmann Jørgensen.

Idéen til forestillingen Byens Kro fik Rasmus Twisttmann Jørgen en dag han sad og spiste netop på kroen i Haarby. Rasmus Twisttmann Jørgensen har boet i Haarby-området hele sit liv, men der skulle alligevel gå 29 år, før han første gang satte sine ben på den kendte kro midt på hovedgaden i Haarby.

- Jeg blev blæst bagover af stedets følelse af det uberørte. Mine første tanker var, at det var som en teaterkulisse, eller faktisk endnu bedre. Kroen var bedre end en teaterkulisse, fordi det var så autentisk, siger Rasmus Twisttmann Jørgensen, der bor i Voldtofte og arbejder som boghandler hos Bog & Ide i Glamsbjerg.

Jeg blev blæst bagover af stedets følelse af det uberørte. Mine første tanker var, at det var som en teaterkulisse, eller faktisk endnu bedre. Kroen var bedre end en teaterkulisse, fordi det var så autentisk
Instruktør Rasmus Twisttmann Jørgensen
Forestillingen
Forestillingen Byens Kro havde premiere på Haarby Kro fredag den 6. april.

Forestillingen kan ses torsdag den 12. april, fredag den 13. april, søndag den 15. april, torsdag den 19. april og fredag den 20. april.

Forestillingen indledes fra Linjen 2 lige over for Haarby Kro. Dørene åbnes klokken 18.

Billetter, der inkluderer en teaterplatte, kan købes på www.H-A-T.dk.
Sigrid Marie Rasmussen, Megan Treverket og Mathilde Neldeberg. Foto: Thomas Jørgensen
Sigrid Marie Rasmussen, Megan Treverket og Mathilde Neldeberg. Foto: Thomas Jørgensen

Flyvsk og praktisk

Under spisningen af en omgang æggekage med stegt flæsk på kroen begyndte idéerne at spire frem i hans hoved.

- Kroen var ikke lavet for, at den skulle ligne noget gammelt. Den så sådan ud, fordi den var bevaret sådan. Stedet var ubegribeligt stort, og alle rum var smukt udsmykkede og velholdte. Kroen var som skabt til en vandreforestilling, siger Rasmus Twisttmann Jørgensen.

I Byens Kro bliver publikum ført fra scene til scene på Haarby Kro. Det giver en anderledes dynamik og oplevelse for publikum i forhold til det konventionelle teater.

- Det gik hurtigt op for os i HAT, at vi måtte skrive stykket selv. Vandreforestillinger er jo ofte skrevet specifikt til de lokationer, de bliver spillet på, og desuden findes der ikke mange stykker, der har op mod 25 roller, forklarer Rasmus Twisttmann Jørgensen om forestillingen Byens Kro, der er inspireret af forskellige forfattere og filminstruktører som Erling Jepsen, Stephen King, Lars Von Trier og Roman Polanski.

Rasmus Twisttmann Jørgensen har ikke været alene om at trække i trådene. Han har hele vejen fået støtte af med instruktør 21-årige Julie Søllested, der har 10 års erfaring som medlem af HAT.

- Vi er et super godt arbejdsteam. Jeg er den flyvske kunstnertype, og Julie er den praktiske, handlekraftige kvinde, der sætter skub i tingene og sørger for, at enderne mødes til sidst, siger Rasmus Twisttmann Jørgensen.

Der var generalprøve på Byens Kro tirsdag i sidste uge, og premiereforestillingen fredag aften var helt udsolgt.

Forestillingen kan ses yderligere fem gange i april på Haarby Kro, hvor kromand Steen Laursen før hver forestilling servere en teaterplatte samt et glas for publikum.

Byens Kro
Forestillingen Byens Kro:Midt i landsbyen ligger Byens Kro. Her fejres såvel stort som småt. Fra barnedåb til bryllup og begravelse. Høj som lav mødes i de gamle rum og smukke sale, i lystig forening løfter de glassene mod loftet og fejrer at de er til. Dybt under kroen ligger resterne fra et gammelt kloster, og som en splint i hjertet på den smukke bygning sender disse fortidsminder bølger gennem nuet. For ikke alt er lutter lystighed bag facaden. Byens spidser konspirerer mod hinanden. Det knager i tjenerstaben såvel som i det gamle træværk. Måske er det glade bryllup ikke så lykkeligt endda. Og hvem er det, der kalder fra skyggerne? Ikke alt, som burde være glemt ligger stille, for dørene til Byens Kro er begyndt at åbne sig på ny
Det lykkelige brudepar spilles af Amalie Kæmpe Gudbrand og Sigurd Stian Johannessen. Foto: Thomas Jørgensen
Det lykkelige brudepar spilles af Amalie Kæmpe Gudbrand og Sigurd Stian Johannessen. Foto: Thomas Jørgensen
Haarby Kro lægger lokaler til forestillingen Byens Kro, som HAT Ungdom opfører i april. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Haarby Kro lægger lokaler til forestillingen Byens Kro, som HAT Ungdom opfører i april. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Haarby Kro lægger lokaler til vandreforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce