Gyllesagen er langtfra afgjort


Gyllesagen er langtfra afgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ove Johansen fra miljø- og naturafdelingen i Assens Kommune behandler ansøgningen fra Jørgen Stougaard om at udvide sin svineproduktion i et nyt anlæg.

Og der er mange ting, der skal undersøges, før ansøgningen kan godkendes, forklarer han.

- Der skal ses på, om nærmiljøet vil blive påvirket. Det er forhold som lugt, luftforurening, støj og trafik, siger Ove Johansen.

De undersøgelser har Aase Wollesen store forhåbninger til. Hun vil nemlig komme til at bo cirka 200 meter fra den nye stald og er bange for, hvad den udvidede svineproduktion vil betyde for nærmiljøet.

- Der er beskyttede vandløb og fredede dyr, og jeg er bange for, at en svinefarm til udradere det fuldstændig, siger Aase Wollesen.

Men det er en del af det, kommunen vil se på, siger Ove Johansen.

- En del af parametrene er naturpåvirkningen. Hvis udledningen af ammoniak er mere, end området kan tåle, skal vi også se på, om der er mulighed for at dæmpe den, forklarer han og understreger, at følsom natur godt kan danne baggrund for et afslag.

- Hvis der er områder, der er overordentlig beskyttelsesværdig og ikke kan bibeholdes, så giver det et afslag.

Sendes i høring

Ove Johansen vil frem til midten af august arbejde på et udkast til afgørelse, som til den tid vil blive sendt i høring. Medmindre der sker politisk indblanding inden da.

- Som embedsmand kan jeg kun vurdere fakta, men politikerne kigger på deres råderum og eventuel mulighed for at agere. Så det er ikke alene en embedsmandsafgørelse, forklarer Ove Johansen.

Gyllesagen er langtfra afgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce