Grundlovsforhør: Stor dreng erkender falsk 1000-kroneseddel

Retten i Odense Odense Domhus

Grundlovsforhør: Stor dreng erkender falsk 1000-kroneseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 17-årig dreng fra Assens sigtet for pengefalskneri med flere 1000 kronesedler, som blev brugt i blandt andet Netto, og for røveri og afpresning. En bekendt til den 17-årige sidder allerede varetægtsfængslet.

En 17-årig dreng har torsdag formiddag i et grundlovsforhør ved Retten i Odense indrømmet, at han har givet en falsk 1000-kroneseddel, som en anden person har brugt til at købe cigaretter for i Netto i Assens.

Står det til Fyns Politi er det dog langt fra den eneste falske pengeseddel, drengen har på samvittigheden. I grundlovsforhøret fremgik det nemlig, at han er sigtet for forud for den 21. november 2017 at have udgivet flere falske 1000 kronesedler. I to tilfælde skulle han sammen med en bekendt have fået en tredje person til at betale med de falske sedler.

Det skete den 21. november i Netto i Assens, og den 23. november på Shell-tanken i Assens. Begge steder var det for at købe cigaretter. Det lykkedes dog ikke på tankstationen, fordi personalet bag skranken fattede mistanke til den falske pengeseddel.

Røveri og afpresning

Den 17-årige er også sigtet for at have truet den tredje person med en kniv på halsen, hvis han sladrede om de falske pengesedler, ligesom den tredje person blev truet til at veksle en falsk seddel på Shell-tanken. Vedkommende fik også frarøvet sit hævekort.

Efter politiets opfattelse er der derfor tale om både røveri og afpresning, som dog nægtes af den 17-årige. Han nægter også at have udgivet flere falske 1000-kronesedler ud over den ene, han erkender.

Flere mulige gerningsmænd

Der sidder allerede én medgerningsmand varetægtsfængslet. Han blev den 24. november fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense for de samme sigtelser.

Anklageren antydede, at der muligvis er yderligere medgerningsmænd på fri fod, så derfor valgte retten at holde grundlovsforhøret for lukkede døre.

Retten besluttede at varetægtsfængsle den 17-årige i foreløbigt fire uger.

Straframmen for at udgive falske pengesedler er fængsel i op til 12 år, fremgår det af straffelovens paragraf 166, som den 17-årige er sigtet for.

Grundlovsforhør: Stor dreng erkender falsk 1000-kroneseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce