Familie efterlyste gravsten på Facebook, men det viste sig, at en ubetalt regning på 125 kroner var skyld i, at stenen blev fjernet.

"Min lillebrors gravsten er blevet stjålet".

Sådan lød det blandt andet torsdag fra Enya Wohlin i et opslag på Facebook, hvor hun råbte op om hjælp til at finde frem sin lillebrors, Christian Wohlin, gravsten, som, hun i første omgang troede, var blevet stjålet fra Vissenbjerg Kirkegård.

Men det har nu vist sig, at stenen var blevet fjernet og ikke stjålet, fordi familien ikke havde betalt en regning på 125 kroner.

Det skriver TV 2 Fyn.

- Det første, jeg tænker, er, at det her kan ikke være rigtigt. Sønnen på ni år ser jo, stenen er stjålet. Det er delt 6000 gange på Facebook. Hvorfor har de ikke fortalt, at de har taget det i depot? Det er en sten til 20.000 kroner. Hvordan kan de bare gøre det? Det er deres egen inkassofirma, de driver eller hvad? Vi vil klage, siger Enya Wohlin og kalder det rockermetoder.

Hos Vissenbjerg Kirke bekræfter menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen, at det var dem, som havde fjernet gravstenen.

- Det er den sanktionsmulighed, vi har, og det er jo ikke sådan, at vi smider stenen væk. Vi stiller den i vores depot. Det samme sker med de gravsteder, hvor de pårørende af en eller anden grund er væk. Det er sådan, at dem der betaler, også er dem, der ligger her, siger han.

OPDATERING - Gravstenen er nu fundet - tak for hjælpen allesammen <3Hjælp mig med at hjælpe Enya Wohlin.Det er så...

Posted by Charlotte Drue on Thursday, March 10, 2016
  • Af: