Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Assens Kommune, Dan Gørtz (V), svarer her på, hvorfor det var bedre at lave en lokalplan inden først at lave ejerstrategien for Assens Havn om først.

- Har Poul Poulsen ikke en pointe i, man gør det i den forkerte rækkefølge ved ikke at ændre ejerstrategien for Assens Havn først og i stedet lave en lokalplan først for søbadet?

- Det kan man godt sige. Men vi har vurderet, trods ejerstrategien vil det være muligt at have begge dele. Der er en afstand fra den primære mole til havneaktiviteter (Nordre Mole, red.), som ikke kan give konflikter i en grad, der er værd at tage hensyn til.

- Hvordan ved du det?

- Det kan heller ikke undgås, der kan blive en grad af konflikt. Men vi skal se på, hvad det er for en aktivitet, der er med et søbad, hvor der er en vis mængde mennesker. De mennesker er ikke uden larm - og mange af dem har vand i ørerne. Så den larm, man kan høre fra nogle sten, der dumpes fra en kran og ned i ladet af et skib (på havnen, red.), tænker jeg, man kan leve med.

- Men hvorfor ikke gøre det i den omvendte rækkefølge?

- Vi ser realistisk set ikke, der kan blive en konflikt.

- Men hvordan kan I være så sikre?

- Jamen, det er da heller ikke sikkert, vi er helt sikre. Men vi har ikke valgt at skyde den til hjørne og sige, vi tager ejerstrategien op igen. Det er et par år siden, den blev vedtaget, og der er ikke sket voldsomt meget.

- Men hvorfor kunne man ikke bare have taget ejerstrategien først, så er den clearet, og dernæst lokalplanen?

- Nu har vi i udvalget igangsat lokalplanen. Det er, som jeg ser det, en beføjelse, vi har i udvalget.

- Men havnen og virksomhederne kan jo sige, vi var i god tro - vi troede på, vi kunne støje så og så meget. Men nu beslutter udvalget lige pludselig noget andet. Skaber det ikke en konflikt?

- Det kan sagtens skabe konflikt. Men vi har et havneområde, som er utroligt spraglet. Det hele er jo blandet i en pærevælling. Ovre ved siden af værftet har du jo en marina, hvor folk ligger og sover i bådene. Du har sommerhuse ikke langt derfra. Det kan man nok håndtere. Det er vi nødt til at gøre, hvis vi skal have udnyttet det, som det er i dag, hvor man for mange år siden har kastet 10 bolde op i luften og ladet dem falde tilfældigt ned. Så er man nødt til at leve med, man er side om side. Et søbad er altså ikke nogle boliger, hvor folk ligger og sover om natten, det er et havnebassin, hvor der i sig selv er noget støj. Man kan blive ved med at køre rundt i en strategi og rode i det i papirerne. Men nogle gange skal der trækkes af. For vi har længe nok omkring havnen taget en masse papirmæssige beslutninger, uden det rykker en klap. Vi kan se, hvor meget der sker i Kerteminde og Nyborg. Vi kan ikke bare se til, vi ingenting får foretaget i Assens Havn.

- Så det her er den hurtige måde?

- Ja, vi har valgt at træde i karakter. Mht. trafikken giver det selvfølgelig nogle flere udfordringer.

- Du siger, havnen er en stor pærevælling. Men det her gør det vel til en endnu større pærevælling, hvis man skal til at lave nogle mellemregninger efterfølgende?

- Jo, men jeg vil sige, at vågner vi om 5-10 år, så er jeg ikke sikker på, der er de samme aktiviteter som i dag.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
1
Søbadet reddet af udvalget

Søbadet reddet af udvalget