Butiksliv

Optiker Steffie Rahr elsker alt, hvad der er lavet af glas. Nu er Steffie Rahr begyndt at lave glaskunst, som hun sælger i optikerforretningen i Assens.

Assens: Glas har mange forskellige udtryk.

Hos Profil Optik Rahr i Østergade i Assens bruges der naturligvis slebne glas med styrke i brillerne.

Men nu kan kunderne også stifte bekendtskab med glas på en hel anden måde i optikerforretningen.

Optiker Steffie Rahr har kastet sig over en lille produktion af glaskunst. I vinduer og på hylder rundt om i butikken står der nu fugle, skibe og elefanter i glas og flotte farver - alle sammen skabt af såkaldt bullseye-glas.

 - Jeg har altid været fascineret af glas, og for halvandet år siden meldte jeg mig til et glaskunstkursus i Faaborg. Her fandt jeg ud af, at glaskunst faktisk lå meget tæt på mit daglige arbejde med slibning af brilleglas, fortæller Steffie Rahr, der har arbejdet med glas siden hun som 18-årig kom i lære hos Profil Optik i Tarup Center.

Steffie Rahr fik for alvor fyret op under produktionen af egen glaskunst, da hun fik en ovn i 50-års fødselsdagsgave. Ovnen står nu hjemme i hendes værksted i Revninge ved Kerteminde, hvor Steffie Rahr ofte tilbringer en fridag fra forretningen i Assens med at lave glasfigurer.

Det er lidt af en videnskab at lære, hvor meget varme de enkelte figurer skal have, og hvordan man rammer den helt rigtige farve, forklarer hun.

- Glasfigurerne skal brænde i ovnen i 18 timer ved 800 graders varme, men man kan aldrig være helt sikker på, hvordan det ser ud, når man tager det ud af ovnen, siger Steffie Rahr, der også er begyndt at lave glasfade.

Figurerne koster mellem 200 kroner og 350 kroner.

 

  • Plovgaard_Søren

    Af: