• Foreningen Glamsbjerg tager Assens Kommune på ordet og vil føre planstrategien ud i livet og gøre Glamsbjerg til hele kommunens campus

Glamsbjerg: Når man lægger visioner og planer frem, er det en kalkuleret risiko, at man kan blive holdt op på dem.

Det er netop, hvad man gør i Glamsbjerg.

Her har Foreningen Glamsbjerg nemlig taget fat i Assens Kommunes planstrategi, og med udgangspunkt i den byder foreningen nu kommunen og politikerne op til dans. Planstrategiens visioner for Glamsbjerg som hele kommunens centrum for skole og uddannelse - hele kommunens campus - skal føres ud i livet og ikke bare samle støv i en kommunal rådhusskuffe, har man sat sig for i foreningen.

Planstrategien

Planstrategien er en strategi for udviklingen af Assens Kommune de kommende fem år.

For første gang ses kommunen som en tredelt størrelse, hvor fokusområderne i de tre områder er forskellige.

Mod nord: de dynamiske og storbynære byer og bysamfund. Hvor der især satses på tilflytning og erhvervsudvikling.

Omkring Glamsbjerg: campus og det nære og aktive liv på landet.

Langs kysten: fremover købstaden og friluftslivet ved kysten.

Derfor er der sendt et oplæg til alle 29 medlemmer af Assens Kommunes byråd. Heri kan politikerne læse, hvordan Foreningen Glamsbjerg ser udviklingen af Campus Glamsbjerg på grundstene af de uddannelsesmuligheder, der allerede er i byen i form af folke-, fri- og efterskoler, 10.klassecenter, alment og blåt gymnasium, VUC og produktionsskole.

- Vi tager politkerne på ordet, og vi har arbejdet med det her i tre-fem måneder efterhånden ud fra den vision.

- Vi tilbyder at stå i spidsen for at arbejde for, at Glamsbjerg bliver hele kommunens uddannelsesby, siger Bent Schmidt, der er formand for Foreningen Glamsbjerg, om oplægget, som politikerne har diskuteret i forbindelse med forhandlingerne for budgettet for næste år.

Det er foreningens kulturarbejdsgruppe, som står fadder til tankerne i oplægget.

- Historisk set er Glamsbjerg en stationsby, men det gælder ikke længere. Glamsbjergs identitetsopfattelse er nu, at det er en skoleby. Det er det, man tænker på, og det skal vi bygge videre på.

- Det giver meget liv i byen, at der er så mange unge, som pendler ind i Glamsbjerg for at læse. De kommer fra hele kommunen og også fra resten af Fyn. Det er en stor styrke for hele kommunen, at vi har det.

- Spørgsmålet er så, hvordan vi som borgere kan føre det videre. Vi griber den bold fra politikerne og vil komme med ideer til, hvordan vi kan føre de politiske ideer ud i livet, siger Martin Mulvad, der er del af kulturarbejdsgruppen, som tidligere har arrangeret olympiske lege og fødevaremarked i byen.

Glamsbjerg i fremdrift

Foreningen Glamsbjerg er indstillet på at stå i spidsen for arbejdet med at få tankerne gjort til virkelighed i byen.

- Vi ser meget gerne, at der sker noget udvikling i Glamsbjerg, så unge og børnefamilier får lyst til at bosætte sig i området. Det tager vi til os, for vi vil gerne have, at Glamsbjerg bliver en by i fremdrift.

- Og hvis vi lykkes med at lave et bud på det her, så vil Glamsbjerg blive rollemodel for, hvordan man kan få sådan noget op at stå, mener Bent Schmidt.

Med oplægget, som er sendt til politikerne, fulgte også en ansøgning om 200.000 kroner. Penge, der - hvis de bliver del af budgettet for 2017 - skal bruges til at kvalificere projektet, søge inspiration udefra og til lave et grundlag at søge fondsmidler ud fra.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Unge, byen og fagfolk skal med på råd

Unge, byen og fagfolk skal med på råd

Planstrategien

Skil campus og livet på landet