Lions Club Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet går sammen om at etablere en grøn oase midt i Glamsbjerg. Den får navnet Kirkeparken.

Glamsbjerg: Det er de færreste, der ved det. At der lige midt i Glamsbjerg er en en grøn firkant omkranset af buske og træer og med egen sø og og ro fra Nørregades trafik.

Her kan man kan høre fuglene kvidre og se padder hoppe rundt. Selv på en hverdag sidst på eftermiddagen.

Men skal ikke blive ved med at være en hemmelig, grøn plet, mener Lions Club Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og sognets menighedsråd.

Kirkeparken

Lions Club Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet samarbejder med Assens Kommune om at etablere Kirkeparken i Glamsbjerg.Den skal ligge på et 4700 kvadratmeter stort areal midt i Glamsbjerg ved siden af kirken.

Assens Kommune ejer jorden, hvor der også er en sø. 

I parken skal der være brede stier og små naturlige rum, hvor man kan sidde i ro og fordybe sig. Der skal også være en amfiscene - eller et speakers corner - hvor kirken eksempelvis kan holde gudstjenester.

Det koster ca. 750.000 kr. at anlægge. De 160.000 er skaffet af de fire parter. Fonde skal bidrage med resten.

Klar: 2018.

For her - lige ved siden af kirken og tæt på Poul Mose Parken - skal der etableres en park. Kirkeparken kommer den sandsynligvis til at hedde, og det skal være et sted, hvor byens borgere kan komme og nyde naturen midt i byen. Et sted, hvor der er rum til ro og fordybelse. Et sted, hvor den nærliggende børnehave kan kigge nærmere på naturen. Et sted, hvor kirken kan flytte gudstjenester ud under åben himmel. Kort sagt et helle fra hverdagen.

- Det skal være en oase, siger Peter Myhre, der er præsident i Lions Club Haarby, mens små regndråber falder over ham og resten af initiativtagerne, der skuer ud over det 4700 kvadratmeter store område.

100 års-gave

Ideen til parken er født hos netop Lions Club Glamsbjerg. Den velgørende organisation fylder i år 100 år, og det opfordres de mange lokale afdelinger til at markere med projekter med vedvarende karakter. Eksempelvis at bygge skov eller som i Glamsbjerg at anlægge en offentlig park.

- Vi har tænkt over, hvordan vi kunne markere 100-året, og så kom vi på ideen med Kirkeparken. Det er et supergodt forslag, siger Peter Myhre, der kiggede rundt i byen for at finde samarbejdspartnere.

Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet var med det samme med på ideen, og et bud på parkens udseende og udformning blev skitseret. Det er den, der nu arbejdes ud fra.

- At finde sådan et sted i byen er herligt. Der sker mange ting i den anden ende af byen, mens det her kan være med til at binde den nordlige del af byen til det. Vi vil skabe noget unikt og med æstetisk skønhed, så folk får lyst ti at komme her for at finde og fordybe sig, siger Bent Schmidt, der er formand for Foreningen Glamsbjerg og også er med Lions Club Glamsbjerg.

Fonde skal hjælpe

De første skridt mod den nye park er allerede taget. Entreprenørgårdens seniorhold har været i sving og taget hul på klargøringen. Blandt andet er et velvoksent krat fjernet.

- Brombærbuskene stod op i to meters højde, siger Peter Myhre.

Samtidig er en del af finansieringen på plads. Lions Glamsbjerg, Foreningen Glamsbjerg og menighedsrådet har hver skudt 30.000 kroner i projektet. Samtidig har Assens Kommune også givet 70.000 kroner til projektet. De penge kommer fra Lokalsamfundspuljen.

Det giver i alt 160.000 kroner, men det rækker ikke hele vejen til den park, som initiativtagerne forestiller sig.

- Vi skal have bygget en pavillon, sat lys op, etableret brede stier og lavet en amfiscene, og det koster jo alt sammen penge. Så derfor skal vi i gang med at søge forskellige fonde, siger Bent Schmidt, som anslår, at hele projektet løber op i nærheden af 750.000 kroner.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Menighedsrådet barsler med sognehus

Menighedsrådet barsler med sognehus

Sø kan blive regnvandsbassin

Sø kan blive regnvandsbassin

Frivillige skal passe parken