Giv et lån til Bavnehøj Huset


Giv et lån til Bavnehøj Huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmen om en hal og et kulturhus i Frøbjerg-Orte-området lever stadig - der er borgermøde 22. september

FRØBJERG/ORTE: Bavnehøj Huset. Teater- og Sportshus. Det er nu arbejdstitlen på halprojektet i Orte, som fortsat lever i bedste velgående.

Mandag 22. september er der indkaldt til borgermøde om projektet, som nu har taget så meget form, at der er bygget en model af det 1700 kvadratmeter store hus, der ud over sportshal kommer til at rumme en scene, som Frøbjerg Festspil gerne vil have den, klublokale og ungdomshus og fire omklædningsrum.

Arkitekt Steen Kjær, Skydebjerg, har bygget en model, som første gang blev præsenteret ved Frøbjerg-Orte Friskoles høstfest for nylig.

Opbakning nødvendig

Det nye og noget mere ambitiøse projekt bliver også noget dyrere end de oprindeligt anslåede syv millioner kroner. Derfor er det nødvendigt med lokal opbakning. Og i denne sammenhæng er lokalområdet Frøbjerg, Orte og Ørsted, der tæller cirka 600 husstande.

- Vores drøm er at indsamle to millioner kroner i lokalbefolkningen, siger Søren Petersen, sfo-leder ved friskolen, der er en af idemændene til projektet. Også lokale virksomheder håber man på pæne bidrag fra.

Nu er det ikke sådan, at man har tænkt sig at gå rundt med raslebøsserne og håber at få et par millioner ind på den måde. Borgerne vil i stedet blive anmodet om et lån på 25.000 kroner, som tilbagebetales efter 10 år.

- Og der bliver sikkerhed for tilbagebetalingen. De 15.000 bruges til hallen, og de 10.000 anbringes i sikre værdipapirer, som trækker renter, siger Søren Petersen.

Der er ikke tale om, at man skal hive 25.000 kroner ud af banken. Meningen er, at man binder sig til at betale renterne af beløbet, og det vil ifølge Søren Petersen sige 2,65 kroner pr. dag efter skat i 10 år.

Man kan også vælge at støtte med et engangsbeløb via DGI, som på den måde bliver fradragsberettiget for den del, der overstiger 500 kroner.

Giv et lån til Bavnehøj Huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce