Marie-Louise Vebe Paustian er ivrig deltager i garnfestivaller landet rundt. Men hun syntes, at der manglede en i Aarup, og det blev starten til Knit 'n Jazz, der åbner for første gang i weekenden.

Hvem: Marie-Louise Vebe Paustian, der er initiativtager til Knit 'n Jazz Hvad: Garn- og jazzfestivalHvor: I Aarup bymidte omkring Bredgade og på Sanggaards Plads vil der være gratis aktiviteter. På biblioteket, Hotel Aarup Kro, i hallen og på plænen bag hallen vil der også være udstillinger og aktiviteter. Entréarmbånd, der giver adgang til alle aktiviteter, koster 30 kr. Hvornår: Lørdag den 12. august kl. 10-17 og søndag den 13. august kl. 10-16.

Knit 'n Jazz

Det er første gang, garnfestivallen Knit 'n Jazz i Aarup bliver afholdt.Borgmester Søren Steen Andersen vil være der til åbningen af festivalen og strikke begivenheden i gang.

Der er både indendørs og udendørs aktiviteter.

Man er velkommen til at medbringe madpakker, ellers kan der købes mad.

Der kan købes billet på hjemmesiden: www.isologregn.dk/billetsalg-320/ 

- Hvad kan man opleve til Knit 'n Jazz?

- I udstillehallen og på plænen bag hallen kan man opleve håndplukkede garnbutikker, der udstiller. I gågaden holder de udsmykkede butikker åbent, og der vil være konkurrencer, aktiviteter og workshops, hvor man kan få inspiration og lære nyt. Der er aktiviteter for både børn, mænd og dem, der strikker. Det er ikke kun ren garn.

- Hvorfor skal Aarup have en garnfestival?

- Først og fremmest fordi vi fik ideen. Jeg vil gerne på garnfestival, men man skal til København eller Fanø eller andre steder langt væk. Men det her er et specielt arrangement, fordi vi krydrer det med jazz.

- Hvorfor blande jazz og strik?

- For at skabe en alsidig festival. Der er en rytme og noget meditativt i både strik og musik.

- Det er første gang i år, hvorfor skal folk komme?

- De skal komme for at få en dag med mange forskellige indtryk. Det kan kun blive festligt. Hele byen er pyntet og med på det, og der er noget for hele familien. Det bliver godt, selv hvis det bliver regn.

- Bliver garnet vådt, hvis det regner?

- Garnet er indendørs. De aktiviteter og udstillinger, der er udendørs, kan tåle det.

- Hvor mange udstiller?

- Der er 40 forskellige udstillere og derudover over 40 andre programlagte aktiviteter.

- Hvad bliver højdepunktet?

- For mig bliver det Arne og Carlos (Nerjordet og Zachrison, der er designere og tekstil-kunstnere, red.), der netop er vendt hjem efter deres verdensturne med strik. Det er simpelthen vildt, at de kommer til lille Aarup. Men min kollega ville nok sige, at det er koncerten lørdag aften. Og så er strikkegudstjenesten også virkelig en ekstraordinær aktivitet.

- Er det også sjovt, selvom man ikke er interesseret i garn og strik?

- Ja, for der er også meget andet at se på. Det er ligesom Rosen- eller Kirsebærfestivallen, der kommer man heller ikke kun for at se på blomster. Der er også en hoppeborg og udsmykkede biler. Det er en oplevelse lige mege,t om man kan lide garn eller ej.

  • fyens.dk