Næsten alle elever fra Dreslette Skole og Skallebølle Skole skal gå i en kommunal folkeskole efter sommerferien.

Snave/Skallebølle: Når eleverne fra Dreslette Skole og Skallebølle Skole starter i skole til august, bliver det for de flestes vedkommende i en af kommunens andre folkeskoler. Kun to elever fra Dreslette Skole har valgt at tage på friskole, når deres skole lukker. Det viser en foreløbig optælling, som Fyens Stiftstidende har lavet.

Da politikerne begyndte at snakke om at lukke Skallebølle Skole, var der en håndfuld forældre, der overvejede at sende deres børn på privatskole, fortæller Anders Pedersen, som er formand for bestyrelsen på Skallebølle Skole. Men indtil videre er der ingen, der har valgt andet end Vissenbjerg Skole.

Skolelukninger

Et flertal i byrådet bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten besluttede 22. februar at indføre en ny struktur på Assens Kommunes dagtilbud- og skoleområde.Flertallet besluttede at lukke Dreslette Skole og Skallebølle Skole. Desuden flyttes Tommerup Skoles overbygning til Tallerupskolen.

På dagtilbudsområdet lukkes børnehaven Bøgedal i Bred og Den Røde Æske ved Dreslette Skole.

Ændringerne træder i kraft ved sommerferien i år.

Efter sommerferien starter Skallebølle Skoles 68 elever på skolen i Vissenbjerg, plus de fem børn, som ellers ville være startet i 0. klasse i Skallebølle.

Fra Dreslette Skole flytter næsten alle elever til kommunale folkeskoler. Men der er ikke overensstemmelse mellem, hvilken skole, Assens Kommune forud for skolelukningerne mente, at eleverne ville vælge, og deres faktiske valg.

Det var meningen, at eleverne skulle flyttes til Haarby Skole. Men ud af 57 elever har 35 valgt Ebberup Skole, mens blot 20 skal gå på Haarby Skole, oplyser skoleleder Ole Mortensen.

- Det veksler fra år til år, hvor flest elever søger hen (efter 6. klasse, red.). Jeg tror, det afhænger af, hvor ens kammerater skal gå i skole, og hvilken skole ens ældre søskende går eller har gået i, siger han.

Ro i maven

Selvom forældrene har kæmpet mod skolelukningerne, er de afklarede med situationen nu, oplever Anders Pedersen fra Skallebølle Skole.

- Forældrene er blevet vist rundt på Vissenbjerg Skole, og det gav lidt ro i maven. Det er en stor skole, men den er inddelt i mindre grupper, forklarer bestyrelsesformanden.

Han oplever, at Vissenbjerg Skole er 'meget ordentlig' i forhold til at modtage eleverne fra Skallebølle.

- Da jeg afleverede mit barn i skole forleden, mødte jeg en mor fra Vissenbjerg Skole. Hendes søn skal holde fødselsdag og ville gerne invitere hele den nye klasse med, fortæller han.

Selvom forældrene helst ville have, at Skallebølle Skole skulle bestå, mener de ikke, at det var en god løsning med de forudsætninger, den nye skolestruktur giver.

- Det ville blive et fattigt tilbud med de penge, der er sat af. Selvfølgelig er vi kede af, at skolen lukker, men vi vil have det bedste ud af situationen, og jeg tror faktisk, at de fleste børn glæder sig til at få nye faciliteter, siger Anders Pedersen.

Den sidste gang

Heller ikke i Dreslette Skole er skolelukningen ikke noget, der præger stemningen til daglig, oplever bestyrelsesformand Jesper Andersen. Men det er en mærkelig fornemmelse, at visse ting skal ske for sidste gang, siger han.

- Vi plejer at have en markedsdag og en arbejdsdag op til sommerferien. Det holder vi fast i, selvom skolen skal lukke, forklarer formanden.

Desuden skal hele skolen, både elever og personale, på en udflugt til København. Skolens støtteforening har nemlig nogle penge i kassen, som man har valgt at bruge på den måde.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.

Mere om emnet

Se alle

To modeller for skolebestyrelser

Nye linjer skal trækkes gennem Snave

Nye linjer skal trækkes gennem Snave