Hver anden tirsdag mødes Frøbjerg-Orte Kortklub for at spille præmie-ligeud. Et spil, som mange har spillet i deres pure ungdom

Frøbjerg: Hvis du spiller dine kort godt og har heldet med dig, kan du gå hjem fra Frøbjerg Samlingshus med flere penge i lommen, end da du kom.

Hver anden tirsdag aften mødes mellem 24 og 32 personer i samlingshuset for at spille et kortspil, der hedder "præmie-ligeud" eller bare "ligeud".

Et spil, som mange af deltagerne kender fra deres ungdom.

- Da jeg var 14-15 år gammel, tog jeg med min far ud at spille, fortæller Svend Carlo Jørgensen, som er formand for Frøbjerg-Orte Kortklub.

Her spiller man udelukkende ligeud. Og der spilles med nye kort hver gang. Ingen skal komme og sige, at kortene er mærkede.

På en sæson bruger klubben typisk 105 kortspil.

Det koster 60 kroner at være med. Hvis der er 24 spillere, kan dagens vinder gå hjem med 325 kroner. De fire bedste spillere vinder penge. Resten må nøjes med glæden ved at spille.

Men den er også stor, mener Jørgen Andreasen, som kører fra Korup for at spille ligeud.

Andre kommer kørende Frøbjerg til fra Fraugde, Korinth, Bogense og Langeskov. Eller fra lokalområdet.

- Tidligere spillede jeg i Ubberud, men det lukkede, forklarer Jørgen Andreasen, som gladeligt kører 20-25 minutter i bil for at mødes med kortklubben.

- Jeg har spillet ligeud i en masse år. Men der falder nogle fra hvert år. Det er et farligt spil, siger Jørgen Andreasen, som med sine 63 år er blandt de yngste i klubben.

Svend Carlo Jørgensen giver ham ret. Da det gik bedst, havde klubben omkring 70 medlemmer.

I dag er medlemstallet i den 33 år gamle klub mere end halveret.

Formanden håber, at det vil lykkes at tiltrække nye, og gerne yngre, medlemmer. Det må kunne lade sig gøre, mener han, men han ved godt, at det er en udfordring.

- De unge har jo børn, og så er det svært at få tid. Mand og kone arbejder ofte forskudt, og det gør det ikke nemmere, siger Svend Carlo Jørgensen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag eller på www.mitfyn.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.