Gambias Venner renset for mistanke

Hamadi Vincent Bah og Heidi Pacchiarini er kede af anklagerne mod Gambias Venner. Mest fordi de er bange for, at det vil gå ud over børnene i Gambia.
Foto: Dorte O. Haugaard

Gambias Venner renset for mistanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har næsten afvist anmeldelse for økonomisk kriminalitet

MYGINDLUND: - Vi er glade, men vi har hele tiden vidst, at der ikke var noget at komme efter.

Sagen er ikke helt afsluttet endnu, men alligevel er Hamadi Vincent Bah en lettet mand.

Han er næstformand i foreningen Gambias Venner og bor sammen med foreningens kasserer, Heidi Pacchiarini, i Mygindlund ved Turup.

Hjælpeorganisationen blev tidligere på sommeren politianmeldt for bedrageri. Det skete på baggrund af udsendelsen "De snød et sponsorbarn" på TV2, der viste, at 22 sponsorbørn enten ikke havde fået betalt deres skolegang eller slet ikke gik på de skoler, hvor hjælpeorganisationen havde dem registreret.

Men nu vælger politiet altså højst sandsynligt at afvise anmeldelsen, fortæller Steffen Hedemand, som er vicepolitikommissær i afdeling for økonomisk kriminalitet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagen er blevet efterforsket som en undersøgelsessag, og efter de sidste to måneders arbejde tror Steffen Hedemand ikke på, at der er snavs nok i foreningen til, at politiet kan rejse en sigtelse.

Intet ulovligt i Danmark

Efterforskningen har nemlig vist, at alle sponsorkronerne er sendt af sted fra Danmark til Gambia.

Hvad der herefter er sket med dem, mangler politiet stadig at klarlægge. For pengene er angiveligt ikke blevet brugt til sponsorbørnenes skolegang.

- Det, vi mangler at finde ud af, er, om nogen har stukket pengene i lommen i Gambia, siger Steffen Hedemand.

Den slags er ikke det letteste i hele verden at klarlægge for en efterforsker, der sidder i Danmark. Derfor bliver anmeldelsen afvist, såfremt der ikke er begået noget kriminelt her i landet, forklarer han.

Og det er der altså ikke noget der tyder på indtil videre.

- Vi kan ikke bevise, at der har været en kriminel forbindelse mellem Danmark og Gambia. Derfor kan vi heller ikke sigte nogen. Måske kan man sige, at folk herhjemme har været letsindige, men det er ikke noget man kan slå dem i hovedet med straffeloven for, siger Steffen Hedemand.

Sagen bliver endligt afsluttet, når efterforskeren vender tilbage fra ferie.

Gambias Venner renset for mistanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce