For tredje gang blev Krengerup-løbet afholdt, hvor et rekordstort antal løbere deltog. Arrangører Henning Hermes Petersen var overvældet over den store opbakning.

Krengerup: - Tre, to, en og løb.

Sådan fik 61-årige Henning Hermes Petersen sendt løbere af sted på henholdsvis tre, fem, 10 og 21 kilometer ved Hørvævs- og Skodamuseet 2. påskedag til Krengerup-løbet. Et løb, der nu må karakteriseres som en påsketradition.

For det var nemlig tredje år i streg, at Henning Hermes Petersen havde fået arrangeret motionsløbet, som fik slået sin egen deltagerrekord.

Vindertiderne til Krengerup-løbet

Tre kilometer: Henrik Nielsen, 15 minutter og 32 sekunder.Fem kilometer: Patrick Larsen, 18 minutter og 46 sekunder.

10 kilometer: Niels Knoth, 40 minutter og fire sekunder.

Halvmarathon: Jesper Clement, 1 time, 33 minutter og 40 sekunder.

- De tidligere år har der været 72 og 90 løbere, men i år har vi udleveret 188 løbsnumre, siger han med stolthed stemmen, mens solen for en gang skyld her i påsken står flot på himlen denne mandag formiddag.

Han fortsætter:

- Der var 60 tilmeldte inden, så det er meget imponerende og overvældende, at der er kommet så mange på dagen. Men vi er efterhånden også ved at være etableret, så det begynder at gå fra mund-til-mund. Og når folk hører, at overskuddet går til et godgørende formål, hvor vi i år har valgt at give til Danske Hospitalsklovne, og omgivelserne samtidig er flotte, så betyder det noget.

Krengerup-løbet

Krengerup-løbet blev for tredje gang afholdt, hvor der igen var mulighed for at løbe tre, fem eller 10 kilometer, mens halvmarathon var med for første gang.Løb man tre kilometer, kostede det 50 kroner at være med, fem og 10 kilometer kostede 75 kroner, mens det kostede 100 kroner for at løbe halvmarathon på de 21,0975 kilometer.

61-årige Henning Hermes Petersen er arrangør af løbet, hvor ruterne blandt andet går gennem skovområdet ved Krengerup Slot.

Før løbet havde 60 løbere meldt sig til, men på selve dagen havde 188 valgt at møde op og tage ud på en af ruterne.

Overskuddet, der formentlig blev på mere end 10.000 kroner, går til Danske Hospitalsklovne.

Familie og venner hjælper til

I år er det første gang, at halvmarathonet på de 21,0975 kilometer er med på programmet, hvilket 12 personer havde valgt at snøre løbeskoene til.

- Jeg kan godt lide at løbe halvmarathon, og jeg har tænkt på det før, at den distance skulle med. I år blev det, siger Henning Hermes Petersen, der igen i år fik hjælp til Krengerup-løbet:

- Familie og venner giver en hånd med, og i år er der 10, som hjælper mig, hvilket er meget sjovt. For det betyder, at vi kan samles her i påsken og hygge os med det.

En af dem, der hjælper med at få løberne rigtigt rundt på de forskellige ruter og sørger for forplejning, er Laura Nikoline Petersen, der er Henning Hermes Petersens datter.

- Min far kan godt lide at sætte ting i gang, og han hjælper til mange andre steder. Men det her er lidt blevet hans hjertebarn. Derfor er det meget dejligt at kunne hjælpe ham, siger 27-årige Laura Nikoline Petersen.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.