Fyrtårn eller familiemagnet


Fyrtårn eller familiemagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse på borgermødet for at sætte præg på halplanerne i Tommerup.

TOMMERUP: - Her er ingen tegninger, slog halbestyrelsesformand Michael Kornager fast.

Alle tidligere projekter er ikke smidt væk, men var lagt til side, så de godt 70 mennesker, der var kommet til borgermøde om et større og bedre bygningskompleks til Tommerup Hallerne, kunne starte med en blank tavle og uden begrænsninger for idéudfoldelsen.

Michael Kornager kunne glæde sig over, at hans opfordring var blevet taget alvorligt: At langt fra alle deltagere kom fra bestyrelserne i de foreninger, der allerede bruger hallen i dag.

Bibliotekernes udviklingsleder Michael Poulsen havde forberedt sig hjemmefra og medbragte skitser af et bibliotek med udsyn og adgang til både fællestorv og café og tanken om biblioteket som en oase til ro og fordybelse.

- Men det er ikke for at påvirke jer, forsikrede han, inden ti grupper blev fordelt i hele huset for at diskutere mulighederne ud fra de spørgsmål, arkitekterne fra Keiniche og Overgaard havde forberedt.

Hvor vigtigt er det, at Tommerup Hallerne som fyrtårn skal kunne tiltrække opmærksomhed ud over kommunegrænsen?

Hvad skal der satses på for at få gjort hallerne til et center for sundhed eller stedet, hvor hele familien følges hen for at deltage i forskellige aktiviteter?

- Vi stregede hurtigt "elite" over. Det var vigtigere for os, at der er noget for klubberne, at tilskuerstolene kan skubbes til side, så der kan foregå alternativ træning, refererede talsmanden fra "Gruppe 1, og talte videre for det fælles torv og klubfaciliteter, der kan få forældrene til at blive i hallen, mens børnene lærer at svømme.

Gruppe 2 som koncentrerede sig om hallens rolle som familiemagnet ønskede sig legefaciliteter, så stedet i dagtimerne også kunne bruges af småbørn med forældre eller dagplejerne.

- Det er jo ikke altid vejret er så godt som nu, forklarede talsmanden.

Og en gruppe, der arbejdede med sundhedsaspektet lagde op til en fast tilknytning til lægehuset og at gøre mere ud af den sunde kost.

- Vi er positivt overraskede over, hvor meget, der faktisk kom frem på mødet. Og det var sjovt at de prioriterede så forskelligt, siger arkitekt Flemming Overgaard efter mødet.

18-20 af deltagerne meldte sig til efterfølgende workshoparbejde sammen med eksisterende arbejdsgruppe.

De kommer til gengæld til at se på tegninger og lægge puslespil med mulige aktiviteter i huset og ønsker for udsigt og lysindfald.
Gruppearbejde
Det forberedende arbejde fortsætter allerede på tirsdag med en workshop, som skal nå frem til tre forskellige udviklingsmodeller, som arkitekten Chris Thuribourne vil arbejde videre med.

Senere workshops er planlagt til den 26. juni og den 21. august.

Herefter håber arkitekten at være klar med et projektforslag i slutningen af oktober.

Fyrtårn eller familiemagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce