Line Bæk, mor til 5-årige Karoline, har nomineret sagsbehandlerne Lone Boas og Christina Thyregod Andersen fra Assens Kommune til Olivia Prisen.

Assens/Glamsbjerg: Imødekommenhed og ordentlighed.

Det er nogle af de kriterier, som Lone Boas og Christina Thyregod Andersen, sagsbehandlere i Assens Kommune, besidder, hvis man spørger Line Bæk, der er mor til 5-årige Karoline. Datteren lider af den meget sjældne sygdom kongenit central hypoventilationssyndrom, der betyder, at hun er tilknyttet en respirator, mens der er respiratoriske vagter, som overvåger hende alle døgnets timer, fordi hendes vejrtrækning lige pludselig kan stoppe.

Olivia Prisen

Olivia Prisen hylder alle sagsbehandlere inden for det sociale system og er skabt for at sætte fokus på sagsbehandlernes ekstraordinære indsats i deres daglige arbejde med borgere og pårørende.Med Olivia Prisen hyldes den ekstraordinære indsats, man som sagsbehandler gør for borgeren, og hylder de relationer, der synliggør mennesket i stedet for sagen.

Prisen bliver uddelt af Olivia Danmark, der har eksisteret siden 2004, og hvis mål er at hjælpe borgere, der har det svært, til en nemmere og bedre hverdag.

Kilde: Olivia Danmark

Derfor har Karoline brug for masser af hjælp fra Assens Kommune, hvor de to sagsbehandlere er nogle af dem, hun er i berøring med.

- Lone og Christina gør det bare så godt. Bare det, de er imødekommende, betyder alverden. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle indstille dem til Olivia Prisen, siger moderen, som før sommeren fik sendt indstillingen til Olivia Danmark, der uddeler Olivia Prisen.

Kongenit central hypoventilationssyndrom

Kongenit central hypoventilationssyndrom (forkortes på engelsk CCHS) er en neurologisk lidelse, som påvirker det autonome nervesystem, der varetager de kropsfunktioner, som ikke er viljestyrede. Forandringen ved CCHS manifesterer sig ved manglende kontrol af vejrtrækningen, primært når barnet sover.De fleste tilfælde af kongenit central hypoventilationssyndrom skyldes en mutation i PHOX2B-genet. Andre gener kan være involveret.

Mutationen gør, at den mekanisme, som skal styre vejrtrækningen under søvn og tilpasse denne til stofskiftet, sættes ud af kraft. Da der som regel ikke er forandringer i den del af hjernen, som kontrollerer den bevidste vejrtrækning, har mange personer med CCHS almindelig eller næsten almindelig vejrtrækning, når de er vågne.

Kilde: Socialstyrelsen

Line Bæk forklarer, at hun håber, at indstillingen kan være med til at sætte fokus på de gode folk, der er i Assens Kommune.

- Kommunen skal dyrke det, der er godt. Derfor har jeg ikke kun indstillet dem to til prisen, men jeg har også tidligere sendt mails til dem, når jeg synes, de har gjort det godt. På den måde kan de selv se, hvad det er for indsats, de yder for os, siger hun og fortsætter:

- Og det er virkelig en betydningsfuld indsats. For de får ordnet tingene hurtigt og trækker dem ikke i langdrag. Samtidig er de også realistiske og fortæller med det samme, hvis noget ikke kan lade sig gøre.

Glæde hos leder

Det er med stolthed, at Esben Krægpøth, vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse Assens Kommune, modtager nyheden om, at to medarbejdere i Assens Kommune er blevet nomineret til Olivia Prisen

- Det glæder mig da utroligt meget, at de medarbejdere, som sidder i det her, bliver påskønnet, selvom det ikke er alting, der er rart, når man skal træffe nogle afgørelser. Så det hilser jeg utroligt velkomment, og jeg er rigtig glad for det. Jeg er stolt af på deres vegne over, at der er nogen, der påskønner det, siger han og fortsætter:

- Det er sådan i visse sager, at det er svære sager, som jo skal afgøres. Der er jeg rigtig glad for, at man alligevel påskønner medarbejdere, der sidder på så centrale poster, til trods for, at vi ikke har været enige gennem hele forløbet.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
Debatmøde med politikere: Handicappede skal på den politiske dagsorden

Debatmøde med politikere: Handicappede skal på den politiske dagsorden

2
Kommunal vicedirektør om kritik i handicappet piges skolesag: - Det er ikke min oplevelse

Kommunal vicedirektør om kritik i handicappet piges skolesag: - Det er ikke min oplevelse

3
Alvorligt syg pige skulle kæmpe for skoletilbud: - Vi er bekymret for hendes liv

Alvorligt syg pige skulle kæmpe for skoletilbud: - Vi er bekymret for hendes liv