Grønlands natur er så fascinerende, at den næsten ikke kan beskrives, mener forfatter Mads Peder Nordbo, som alligevel forsøger i ny spændingsroman.

Nuuk: I en tid, hvor der bliver talt meget om indvandring i Danmark, har Tommerup-forfatter Mads Peder Nordbo og hans familie valgt at gøre det modsatte.

De er udvandret. Til Grønland.

Et land, hvor naturen er så storslået, at selv en forfatter kan mangle ord til at beskrive den.

- Jeg mangler mindst 40 ord til at beskrive is, siger Mads Peder Nordbo, som bor i Nuuk og har fået arbejde som kommunikationskonsulent hos Kommuneqarfik Sermersooq - Sermersooq Kommune.

Flytningen fra Tommerup til Nuuk skete, da Mads Peder Nordbos kone, Maiken Nordbo, fik arbejde som revisor hos Deloitte i Nuuk i efteråret 2014.

Til at begynde med flyttede hun og parrets 13-årige datter, Arendse Nordbo, til Grønland, mens Mads Peder Nordbo pendlede mellem Fyn og det isrige land i nord.

Sådan levede familien i et års tid, indtil også Mads Peder flyttede til Grønland.

Tiden i Nuuk har inspireret ham til en ny spændingsroman, som han forventer at udgive i efteråret 2016.

Ny roman på vej

Romanen hedder "Pigen uden hud", og handlingen finder sted i Nuuk.

- Her er en meget hjertelig og varm kultur. Men Grønland har også en anden side. Der er en høj procent for seksuelle overgreb mod børn. Og for selvmord, abort og vold mod kvinder. Det er meget tabubelagt, oplever Mads Peder Nordbo.

"Pigen uden hud" er en hård og realistisk bog, synes han selv.

Men den fynske forfatter har også flettet mange af de naturoplevelser, han finder så fascinerende, ind i fortællingen.

- Jeg har en forholdsvis poetisk sjæl, og jeg synes, der skal være noget smukt i sproget. Det har jeg både fået ris og ros for af anmelderne, siger han.

Læs mere om familien Nordbos liv i Grønland og om Mads Peder Nordbos kommende roman i Fyens Stiftstidende mandag eller på Mitfyn.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.

Mere om emnet

Se alle

Nordbo klar med ny roman

Hold på hat og briller

Hold på hat og briller

Et mord nedfældet i blodige runer

Et mord nedfældet i blodige runer