Fynbus-formand: - Jeg vil helst holde nallerne fra de regionale ruter

Morten Andersen (tv), formand for Fynbus og borgmester i Nordfyns kommune, og Fynbus-direktør Carsten Hyldborg var i højt humør, da Fynbus for et år siden introducerede rejsekortet. Arkivfoto: Robert Wengler

Fynbus-formand: - Jeg vil helst holde nallerne fra de regionale ruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Har vi først fjernet rute 110 og 920, kommer de ikke tilbage igen, siger Fynbus-formand Morten Andersen (V). Den nye bestyrelse for Fynbus skal snakke rutenedlæggelser på sit første møde i dag.

Det bliver lige på og hårdt for den nye bestyrelse for Fynbus, som konstituerer sig på sit første møde i dag.

På programmet er blandt andet, hvad bestyrelsen skal stille op med et budget, der mangler ti millioner kroner og spareforslag, som truer med at punktere de to regionale ruter 110 og 920. Spareplanen er blevet nødvendig, fordi Fynbus på to år har mistet 2,6 millioner passagerer, hvoraf det skønnes, at de 1,5 millioner er stået af pga letbanebyggeri i Odense.

De truede ruter betjener blandt andet Faaborg, Nyborg, Assens og Kerteminde, og den nuværende Fynbus-formand Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune, har ikke det fjerneste lyst til at røre ved dem.

- Jeg vil helst holde nallerne fra de nævnte ruter. Det betyder ikke, at jeg ikke kan se nogle steder, hvor der måske kan skæres en afgang i timen, men har vi først fjernet de ruter, så er der ingen, der gør sig illusioner om, at de kommer tilbage igen, siger Morten Andersen til Fyens.dk.

Sparerunde i Fynbus
Fynbus er ejet af de fynske kommuner og region SyddanmarkTrafikselskabet skal spare ca. ti mio. kroner pga passagerflugt i 2016 og 2017

På de to år har 2,6 mio. passagerer forladt busserne

Administrationen i Fynbus vurderer, at 1,5 mio. skyldes letbanebyggeriet i Odense

Overgangen til rejsekortet er også en årsag

Oplægget til besparelser er hel eller delvis lukning af rute 110/111 og 920

I bestyrelsen for Fynbus sidder repræsentanter for de enkelte kommuner og regionen
Antallet af passagerer i Fynbus er på to år bombet tilbage til 2012. 2,6 millioner passagerer er stået af bussen. Arkivfoto: Michael Bager
Antallet af passagerer i Fynbus er på to år bombet tilbage til 2012. 2,6 millioner passagerer er stået af bussen. Arkivfoto: Michael Bager

Is i maven

Fyens.dk har tidligere talt med Fynbus-medlemmerne fra Assens, Nyborg, Kerteminde og Faaborg-Midtfyn, og de siger med én stemme, at det er urimeligt og gøg og gokke, at regionale busruter skal betale for passagerflugt, hvis hovedårsag findes i Odense. De mener også, at "hovedstaden" bør lukke hovedparten af hullet i budgettet.

Morten Andersen maner sine Fynbus-kolleger til at tage den en kende med ro.

- Det her er en opgave, vi må løse fælles. Lad os nu lige komme i arbejdstøjet og have is i maven. Jeg tror ikke, der er nogen, der har lyst til at forringe den rutebetjening, vi har i dag, og det er jo ikke de ruter, der er tale om, hvor der er forsvundet passagerer. Omvendt er alle også nødt til at forholde sig til, at der mangler penge i kassen, siger formanden.

Morten Andersen understreger, at der må være meget stor fælles interesse i at få løst problemet, og at en løsning kan være at tilføre kassen flere penge, men hvem der i givet fald skal betale regningen, har formanden endnu ikke et bud på.

Uvildig analyse på vej

Den nyvalgte Fynbus-bestyrelse mødes i dag for første gang og skal konstituere sig, og derfor er der ingen, der endnu ved, om Morten Andersen også er formand for bestyrelsen i den kommende fire-årige periode.

Bestyrelsen rummer flere gengangere, herunder Anders W. Berthelsen (S), som er repræsentant for Odense Kommune, der er kommet i skudlinjen hos de små kommuner. Anders W. Berthelsen mener, det er for let at skyde al skylden for passagerflugten på letbanen og ønsker en uvildig analyse af årsagerne til den massive passagerflugt.

Administrationen i Fynbus vurderer, at 1,5 millioner pasagerer er forsvundet på grund af letbane-byggeriet i Odense, mens overgangen til rejsekortet er en anden vægtig årsag. Ifølge Fynbus-direktør Carsten Hyldborg er der allerede bestilt en uvildig analyse.

Fynbus-formand: - Jeg vil helst holde nallerne fra de regionale ruter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce