Fynbo tiltalt for voldtægt af børn: Litauisk internet-ven stoppede overgrebene

Den 48-årige tiltalte i sagen nægter sig skyldig. Arkivfoto: Michael Bager

Fynbo tiltalt for voldtægt af børn: Litauisk internet-ven stoppede overgrebene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en litauisk cyberven til den nu 15-årige dreng, der er en af flere forurettede børn i overgrebssagen fra Aarup, som anmeldte sagen til de sociale myndigheder i Danmark.

Aarup: Normalt ender en overgrebssag, hvor børn er involverede, for retten, fordi børnene fortæller om overgrebene til en ven, en forælder, en skolelærer eller andre, der er fysisk tilstede i deres hverdag.

Men sådan er det ikke i sagen, hvor en 48-årig mand er tiltalt for at have begået adskillige tilfælde af voldtægt og overgreb mod sin niece, nevø og deres venner i Aarup.

Her er det den nu 15-årige drengs internet-ven fra Litauen, der har anmeldt overgrebene til de sociale myndigheder i Danmark.

- Det er ikke noget, man normalt hører om. Det er imponerende, at der er en ung dreng i et andet land, som tager teten og anmelder det, selvom han ikke ved, om det er rigtigt, siger anklager i sagen Stephanie E. Pedersen.

Litauer kontaktede Socialstyrelsen

Ifølge hende har den 15-årige forurettede dreng forklaret i retten, at hans cyberven fra Litauen er omkring 18-20 år gammel. De to har lært hinanden at kende gennem computerspil på nettet og har opbygget et tillidsforhold. På den måde har den litauiske mand fået informationer om de overgreb, den 48-årige mand er tiltalt for at have begået mod den nu 15-årige dreng.

- Den forurettede (den 15-årige dreng, red.) har selv sagt, at sagen ikke var kommet frem, hvis det ikke var fordi, hans litauiske ven, havde anmeldt det, siger Stephanie E. Pedersen.

Den litauiske mand kontaktede Socialstyrelsen i Danmark med anmeldelsen. Samme dag gik den 15-årige forurettede til skolens inklusionskoordinator og viste hende en kopi af anmeldelsen fra hans litauiske ven.

Politiet fik også anmeldelsen, og efterfølgende kom flere informationer frem i takt med, at børn med kontakt til den 48-årige blev afhørt.

Flere sager kom frem

Derfor er den litauiske mands anmeldelse årsagen til, at den 48-årige mand er tiltalt for voldtægt, overgreb og blufærdighedskrænkelse ikke kun mod den nu 15-årige dreng, men også hans søster og fem af deres venner.

- De ting kommer først frem, da politiet begynder at spørge ind til det. Ingen af børnene har sagt noget, siger Stephanie Pedersen.

Den 48-årige mand er tiltalt for at have blufærdighedskrænket den nu 15-årige dreng, fra han var fem år gammel, og for have voldtaget ham ved samleje ikke under fire gange, efter han var fyldt ti år, og indtil han blev 15 år. Dertil kommer ifølge anklagemyndigheden adskillige tilfælde af anden seksuel omgang end samleje.

Kan falde dom torsdag

Den 48-årige er også tiltalt for at have haft anden seksuel omgang end samleje med sin søsters datter ved flere tilfælde, fra hun var otte år gammel, indtil hun var 10 år gammel. Fordi pigen var under 12 år gammel, er der i juridisk forstand tale om voldtægt. Han er også tiltalt for at have blufærdighedskrænket hende og have brugt ulovlig tvang.

Derudover er den 48-årige tiltalt for at have haft andet seksuelt forhold end samleje med to drenge, som var venner med hans søsters nu 15-årige dreng. Slutteligt er han også tiltalt for at have blufærdighedskrænket sin niece, sin nevø, to af niecens veninder og to af nevøens venner.

Næste retsmøde i sagen er torsdag, hvor anklager og forsvarer vil procedere. Ifølge anklagemyndigheden er det sandsynligt, at der også falder dom i sagen torsdag.

Den 48-årige tiltalte nægter sig skyldig.

Fynbo tiltalt for voldtægt af børn: Litauisk internet-ven stoppede overgrebene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce