Fyn skal fortsat stå sammen

Søren Knabe er formand for Vandpleje Fyn. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Fyn skal fortsat stå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Knabe, formand for Vandpleje Fyn, håber, at de fynske kommuner fortsat vil stå sammen om at forbedre forholdene for havørreder i de fynske vandløb og farvande.

Hvis der kommer flere turister til Assens-området på baggrund af et nyt formidlingscenter, er det vigtigt, at ørredbestanden følger med, siger Søren Knabe, som er formand hos Vandpleje Fyn, som samarbejder med Havørred Fyn om at skabe gode forhold for havørreder i de fynske vandløb og farvande.

- Det er en supergod idé, indleder han.

Det er blot vigtigt, at man ikke glemmer produktet - altså fiskene - fortsætter han og tilføjer:

- Man skal også huske at det er Havørred Fyn, der i 25 år har spillet en stor rolle for lystfiskeriet på Fyn. Jeg vil håbe, at de fynske kommuner fortsat står sammen om - gennem Havørred Fyn-samarbejdet - at restaurere vandløb, sætte flere fisk ud og fjerne spærringer. Der er stadig en del spærringer i vandløb, hvor der ikke er lavet omløbsstryg (faunapassage for fisk, red.). Hvis de bliver åbnet, åbner man for at fiskene kan komme op at gyde i de øverste dele af vanløbene, siger han.

Hvilket vil betyde, at endnu flere havørreder vil boltre sig i de fynske farvande.

Hos Havørred Fyn hilser man muligheden for at formidle det gode ørredfiskeri via et nyt center for kyst- og lystfiskerturisme ved Helnæsbugten velkommen.

- Det vil være et gode for hele Fyn, hvis vi kan tilbyde professionelt værtsskab, som vi kender det fra udlandet. Et sted, hvor man kan formidle, hvad man har at tilbyde, siger Martin Jensen, som er marketingskoordinator hos Havørred Fyn.

Ifølge Havørred Fyn genererer lystfiskerturisme efter havørreder årligt 55.000 årlige overnatninger, en lokal meromsætning for knap 60 millioner kroner og en beskæftigelse på 38 årsværk.

Fyn skal fortsat stå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce