Malerier af Assens-maleren Gunnar Funck er blandt effekterne på loppemarked i Skovpavillonen

Assens: Når den selvejende institution Skovpavillonen i Assens holder sit årlige loppemarked søndag den 6. marts, vil publikum få chancen for at købe fire af Assens-maleren Gunnar Funcks sjældne malerier med motiver fra Assens by.

Det fortæller Skovpavillonens formand Ole Wakefield.

- Vi opdagede pludselig, at der blandt de mange loppeeffekter også var fire malerier med Gunnar Funcks signatur på, siger Ole Wakefield.

Gunnar Funcks malerier er ret eftertragtede, og Ole Wakefield forventer da også at få et pænt beløb i kassen, når malerierne går på auktion på søndag klokken 11.

Gunnar Funck anses som en lidt overset maler fra Assens, der tidligere har været hjemsted for malere som Dankwart Dreyer, Thorvald Niss og Jens Adolf Jerichau.

Som barn kom Gunnar Funck, der var født i 1913, ud for et uheld, der betød, at han mistede førligheden i venstre hånd og arm.

Men han viste allerede tidligt evne for at tegne og male, og efter at have taget realeksamen på Borgerskolen i Assens var han fast besluttet på at blive optaget på Kunstakademiet i København.

Købte Aa Badehotel

I offentligheden var Gunnar Funck ofte mest kendt for sit engagement som en driftig og respekteret vært på det hedengange Aa Badehotel, som han drev sammen med sin kone Judith fra årene lige efter Anden Verdenskrig og frem til 1952.

Men Gunnar Funck efterlod sig også en omfattende kunstnerisk produktion, da han pludselig døde af hjertelammelse den 6. maj 1975 i Hvidbjerg i Thy.

I de senere år var Gunnar Funck stærkt inspireret af Edvard Munch, J. F. Willumsen og Henry Heerup.

Loppemarkedet i Skovpavillonen er åbent kl. 10-14.

  • Plovgaard_Søren

    Af: