Alle, som har lyst til at synge, er velkommen

Frøbjerg: Politikere på stemmejagt kan være frygteligt anmasende.

Anderledes med Frøbjergkoret, som nøjes med venlige smil, kaffe kage og måske en lille en.

Lige nu skal korstemmerne tælles i 25, men det vil faktisk være fint med en halv snes stykker mere.

- Jo, flere stemmer des mere volumen, siger Carl Pedersen, der både hæver sin stemme som formand for koret og som medlem.

På den anden side årtusindeskiftet var Carl Pedersen med i en kabaret. En af de medvirkende opfordrede ham til at blive en del af koret.

- Jeg havde sommerfugle i maven, da jeg mødte op, for den gang skulle man til optagelesprøve hos bestyrelsen, husker Carl Pedersen.

I dag er optagelsesbetingelserne mere lempelige.

- I vores formålsparagraf står, at man skal kunne synge forholdsvis rent, siger Carl med et smil, og forklarer, at det handler nok så meget om at have lyst til synge, for har man det og møder man flittigt op til øveaftenerne vil man opleve fremgang.

- Vores korleder, Eva Østergaard er meget dygtig til at give os stemmetræning, siger Carl.

Med andre ord, man kan være ung, gammel, mand, kvinde, tyk eller tynd for at være med i koret.

Frøbjerg Koret har eksisteret siden 1989.

- Det var folk, som var med på "Højen" om sommeren, der startede det for også at være sammen om sommeren, fortæller Carl Pedersen.

Det var begyndelsen, i dag kan alle og enhver blive medlem af koret uanset om de medvirker i sommerspillet eller ej.

Koret synger udelukkende på dansk, men når det er sagt er repertoiret ganske bredt om end hovedvægten lægger på den klassiske sang.

I år vil det være ganske mange Carl Nielsen sange, julesange og -salmer, men også Mozart (med oversætte tekster)

  • Kolofon

    Af:

    Journalist ved Jyske Fynske Mediers Assens-redaktion. Uddannelse: Kontoruddannelse, historie og samfundsfag ved Aarhus Universitet, voksenunderviser ved Odense Seminarium. Arbejdet som bl.a. kontorassistent, postassistent, totalisatorfunktionær,vicevært, arbejdsmand, støberiarbejder, lærer på vuc og tekniske skoler og aftenskoleunderviser. Freelancejournalist på LokalAvisen Assens i 2000, og siden da som journalist i Fyens Stiftstidende-koncernen med arbejdssted i hhv. Tommerup St. og Assens. Stammer fra Aarhus, men har boet i Aarup siden 1997 og gør det sammen med kone, søn og kat.