Frivillighedsråd klager til politikerne


Frivillighedsråd klager til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun halvdelen af frivillighedspengene brugt til formålet, påpeger rådet, der også ønsker mere indflydelse

Er det rimeligt, at netop det frivlillige sociale og ulønnede arbejde, som om noget lever af borgernes engagement, lyst og uegennyttighed, skal fratages nogle økonomiske muligheder, som de faktisk har krav på? Det spørgsmål stiller Frivillighedsrådet i Assens blandt andet i en klage sendt til byrådet via borgmester Finn Brunse (S).

Rådet har været fremme med kritikken før, men ikke i form af en formel klage.

Frivillighedsrådet har regnet ud, at Assens Kommune i 2007 og 2008 har brugt henholdsvis 44 og 56 procent af det bloktilskud, den får til formålet, på det frivillige sociale arbejde. De såkaldte paragraf 18-midler.

Hvad de ikke brugte penge er gået til, vil rådet blandt andet vide. Desuden lægger det i klagen op til at blive inddraget i budgetlægningen for 2009, blandt andet med henvisning til kommunens egen borgerinddragelsespolitik.

Rådet mener ikke, at kommunen lever op til intentionerne i den, fordi hverken det eller de frivillige sociale organisationer har været inddraget i, hvordan midlerne skulle anvendes.

- Det hedder endvidere, at Assens Byråd ønsker at gøre "kommunebudgettet nærværende", og det er det, vi med denne klage også forsøger at være et beskedent eksempel på", slutter rådet sit brev.

Kun i udvalg

Selv om klagen er rettet mod hele byrådet, kommer den ikke på byrådets dagsorden.

Foreningen vil få et skriftligt svar, oplyser borgmester Finn Brunse (S), der blandt andet har bedt forvaltningen forholde sig til fire konkrete spørgsmål.

- Ingen i byrådet er ikke bekendt med Frivillighedsrådets synspunkter, så selve henvendelsen bliver ikke en egentlig sag på byrådets møde. Men der udarbejdes et svarudkast, som kommer omkring Social- og Seniorudvalget, siger Finn Brunse, der tidligere over for Stiftstidende har kommenteret rådets synspunkter. Her henholdt han sig blandt andet til, at byrådet har pligt til at vedtage et budget i balance, og mens noget bliver lagt ind i bloktilskuddene, er der andet, der bliver fjernet.

Om Frivillighedsrådet får indflydelse på budgetlægningen, er det op til udvalget at afgøre. Finn Brunse bekræfter, at en del af budgetlægningen vil blive borgerrettet, men det er op til det enkelte udvalg at tilrettelægge møder med eventuelle interessegrupper. Bliver de frivillige organisationer ikke inddraget i den forbindelse, vil der komme en mulighed for at møde op på et borgermøde.

Frivillighedsråd klager til politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce