Fritidsfiskere organiserer sig på Helnæs

Ib Ivar Dahl - medstifter af Helnæs Fiskeriforening. Arkivfoto: Lasse Hansen

Fritidsfiskere organiserer sig på Helnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale borgere har for nylig stiftet Helnæs Fiskeriforening.

Helnæs: Det ikke ligefrem skorter på foreninger på Helnæs. Men nu har endnu en forening på Helnæs set dagens lys.

Det er Helnæs Fiskeriforening, som ti lokale borgere med interesse for fritidsfiskeri stiftede for et par uger siden.

Helnæs Fiskeriforening er en lokalafdeling under Dansk Amatørfiskerforening. Formålet med oprettelsen af foreningen er først og fremmest, at foreningens medlemmer kan støtte hinanden i udøvelsen af deres fiskeri og at opretholde en fiskerkultur på Næsset, forklarer en af den nystiftede forenings medlemmer, Ib Ivar Dahl, Helnæs.

Det er ikke første gang, fiskerne på Helnæs organiserer sig.

- Der har været drevet fiskeri fra Helnæs længere end mands minde. I 1800- og 1900-årene var fiskerne organiserede. De drev bundgarnsfiskeri med store åbne joller med hjemmehavn på den åbne kyst ud for bådelejet på Næsset. I 1985 måtte de sidste tre-fire mand opgive deres erhverv på grund af alder, og foreningen ophørte, forklarer Ib Ivar Dahl.

Etableringen af Helnæs Fiskeriforening sker i en tid, hvor der luftes store planer om at skabe et center for det rekreative fiskeri med hovedvægt på at tiltrække sportsfiskerturister til Helnæs Bugt. samtidig rumler nyheden om, at der over en årrække afsættes 38 millioner kroner på finansloven til et havørredprojekt ved helnæsfiskernes traditionelle fiskevand.

- Det bliver en påtrængende opgave for den nye Helnæs Fiskeriforening af fremstå som en troværdig samtalepartner under forberedelsen af kommunes planer, ligesom vi naturligvis fortsat vil arbejde for at fastholde vores traditionelle rettigheder til fiskeri med stående redskaber i Helnæs Bugt, siger Ib Ivar Dahl.

Fritidsfiskere organiserer sig på Helnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce