Fremtiden til høring


Fremtiden til høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOLKETS RØST: Nyt borgermøde om storkommune i november

TOMMERUP: Nok har kommunalbestyrelsen sagt ja til, at der arbejdes videre med model Vestfyns/Højbjerg/, Hashøj Kommune eller hvad navnet nu måtte blive, når det skal sammensættes af samarbejder, der kalder sig henholdsvis Hasbjerg og Højfyn, men borgerne får alligevel lejlighed til at give deres besyv med, før den endelige beslutning om sammenlægning træffes.

Nyt borgermøde

Det sker dels ved, at det beslutningsgrundlag for kommunesammenlægningen, som kommunalbestyrelsen vedtog forleden, bliver lagt til høring. Materiale vil kunne hentes på nettet eller rådhuset, og borgerne vil kunne give deres mening til kende - skriftligt eller på et borgermøde i november - inden den endelige beslutning. Så må tiden vise, om holdningerne, der her måtte komme til udtryk, rokker ved politikernes overbevisning.

På kommunalbestyrelsmødet tirsdag blev det kritiseret, at debatten har været næsten fraværende, og et forslag om en folkeafstemning var oppe at vende. Det slog såvel Lars Voldsgaard (V) som Mogens Johansen (SF) til lyd for.

- Vi har ikke gjort meget for at høre folk. Det var for tidliget på Brylle-mødet og for sent på teglværket. Jeg så gerne, at vi spurgte borgerne. Det er ikke værre, end at vi kan sige, vi tog fejl, hvis 70-80 procent af befolkningen siger, de foretrækker Højfyn, mente Mogens Johansen.

Egner sig ikke

Forslaget om folkeafstemning vandt dog ikke rigtig gehør.

Et ja-nej til en storkommune ville egne sig til en folkeafstemning, men ikke spørgsmålet om en vestfynsk, en vestfynsk plus to eller en højfynsk kommune. Det ville kræve, at alle synspunkter kom med, argumenterede Poul Larsen (S). Hvis Middelfart kan sætte tre muligheder til afstemning, kan Tommerup også, lød modargumentet fra Lars Voldsgaard.

Fremtiden til høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce