Palle Johansen vil sammen med samarbejdspartnere lave en erhvervspark i Assens i lokalerne, hvor virksomheden Interacoustics i sin tid lå. Den skal åbne næste år, og flere har vist interesse i at flytte ind.

Assens: En ny erhvervspark er på vej til Assens næste år.

Entreprenør og murermester Palle Johansen vil sammen med nogle samarbejdspartnere omdanne de tidligere lokaler, hvor virksomheden Interacoustics havde lokaler indtil 2014, til en ny erhvervspark i Assens.

Ny erhvervspark i Assens

Erhvervspark Assens, som den nye erhvervspark på Drejervænget i Assens bliver navngivet, er ejet af Søren Filstrup Nielsen, Palle Johansen og far og søn Henning B. Sørensen og Jens B. Sørensen i fællesskab. De sidste tre gennem deres fælles selskab Vista Ejendomme A/S.

Interacoustics holdt tidligere til på Drejervænget. Der har været flere tilbygninger gennem årene. I 2014 flyttede virksomheden til et nyt domicil i Middelfart Kommune. Flytningen skete over en to-årig periode, fordi det blev taget i etaper at flytte den store virksomhed.

Interacoustics laver måleudstyr, som ørelægerne blandt andet bruger, der kan måle, om man har brug for et høreapparat. Firmaet blev startet i 1967 af makkerparret Pierre Honoré og Michael Davis.

- Der skal være en erhvervspark. Det kommer til at hedde Erhvervspark Assens. Jeg har haft 10 personer heroppe, jeg kender, som allesammen er interesseret, men formen skal lige være der først, siger Palle Johansen.

Blækket på aftalen er helt frisk, og Palle Johansen og hans samarbejdspartnere overtager lokalerne fra nytår fra Interacoustics. Palle Johansen vil ikke oplyse en pris. Men han fortæller, at det er en god aftale for alle parter.

Virksomheden Cabix ApS holder allerede til i lokalerne. De får som noget af det første følgeskab af Deslers Grafisk Hus ApS, der flytter fra Vagtelvænget i Assens til Erhvervspark Assens, oplyser Palle Johansen.

Kig på ejendom

Det bekræfter ejeren af Deslers Grafisk Hus ApS, Søren Filstrup Nielsen.

- Jeg har haft kigget på ejendommen før. Jeg holder til på Vagtelvænget, hvor jeg har tre adresser. Så jeg ville gerne have det samlet, siger Søren Filstrup Nielsen, som flytter i løbet af foråret med de omkring 15 ansatte.

Han valgte ikke kun at flytte sin virksomhed. Han har også købt sig ind i det selskab, som skal drive Erhvervspark Assens.

Han synes, det kunne være sjovt at være med til udvikle en erhvervspark.

- Og jeg synes stadig, det er sjovere at eje end at leje (lokalerne, red.), fortæller han.

Søren Filstrup Nielsen kommer til at eje 25 procent. De resterede 75 procent er fordelt mellem Palle Johansen og far og søn Henning B. Sørensen og Jens B. Sørensen gennem deres fælles selskab Vista Ejendomme A/S, som bl.a. har været med til at bygge Provstigaarden i Assens.

Tænkt over det længe

Palle Johansen fortæller, han tidligere er blevet ringet op af Interacoustics, som ville forhøre sig, om han ville købe den tomme bygningsmasse.

- Jeg har tænkt på det i flere år. Hver gang jeg har kørt forbi, har jeg spekuleret på det. Og prisen har heller ikke været rigtig. Så jeg har virkelig tænkt over det, siger Palle Johansen.

- Det sidste år har jeg tænkt rigtig meget over det, og snakket med jeg ved ikke hvor mange, tilføjer han.

Tankerne blev samlet, og han fik positive tilkendegivelser, bl.a. foreningen Assens Købstad, så Palle Johansen slog til. Palle Johansen er også manden bag andre projekter i byen. Deriblandt planer om et nyt vandrerhjem.

Plads til mange forskellige

Palle Johansen har ikke overblik over, hvor mange lejemål der kan være på 5700 kvadratmeter, som hele boligmassen fylder.

- Det kan være alt fra enmands-ejede virksomheder, der kan få en kontorplads, til mødelokaler, man kan booke, siger Palle Johansen.

- Vi er helt åbne for forslag, nævner han, og det kan også være større firmaer.

Det kan være bygningerne skal males. Bygningerne er stort set indflytningsklare. Der er allerede en stor fælleskantine med udsigt ud over Lillebælt. Palle Johansen forestiller sig, kantinen kan forpagtes ud.

Interacoustics flyttede sine godt 190 medarbejdere til et nyt domicil i Middelfart Kommune ved den nye Lillebæltsbro. Virksomheden, som siden 1974 havde holdt til i Assens, flyttede for at kunne tiltrække medarbejdere, fortalte direktør Carsten Kind i en artikel i maj i år.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
Åben for samarbejde med ny erhvervspark

Åben for samarbejde med ny erhvervspark

- Naboen kan noget

- Naboen kan noget