Selvom drikkevandet i Verninge nu er fri for E-coli-bakterier er vandværket stadig lukket. Det har vist sig, at der er for højt indhold af desphenyl-chloridazon i vandet.

Verninge: Siden 14. september har borgerne i Verninge fået leveret vand fra Brylle Vandværk. Det skyldes, fund af E-coli-bakterier i vandet. I en pressemeddelelse 26. september oplyser Assens Kommune, at vandværket er blevet gennemspulet og nu er fri for E-coli. Men der er fortsat lukket for hanen.

En prøve har nemlig vist, at der er desphenyl-chloridazon i drikkevandet. Det er en rest af ukrudtsmidlet chloridazon, der har været forbudt i Danmark siden 1996, og som i den seneste tid er fundet i drikkevandet hos en lang række vandværker.

Det tilladte niveau for desphenyl-choridazon er 0,1 mikrogram/l. I Verninge er der 0,2 mikrogram/l i vandet.

Derfor må borgerne fortsat drikke vand fra Brylle, hvor der ganske vist også er fundet desphenyl-chloridazon, men på et lidt lavere niveau, nemlig 0,16 mikrogram/l. Brylle Vandværk har fået dispensation af embedslægen til at fortsætte med at levere drikkevand til forbrugerne, mens nye prøver afslører, om alle vandværkets boringer er forurenede.

I Verninge bliver der ligeledes taget prøver, der skal vise, om der er for højt niveau af desphenyl-chloridazon i en eller flere af vandværkets boringer.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.

Mere om emnet

Se alle
Fund af desphenyl-chloridazon i Brylles vand

Fund af desphenyl-chloridazon i Brylles vand

1
Forslag: Test drikkevand oftere

Forslag: Test drikkevand oftere

1
Coli-bakterier i Verninges vand

Coli-bakterier i Verninges vand