Fra Glamsbjerg til Shanghai

Simon Kjær Jensen og Mads Hørlyck ser mod nye horisonter. I morgen drager de til Kina og håber, at studieturen åbner op for rejsemuligheder i deres videre uddannelsesforløb.
Foto: Thomas Fredberg

Fra Glamsbjerg til Shanghai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verden venter. Elever på Vestfyns Handelsgymnasium kan vælge blandt flere rejsetilbud

GLAMSBJERG: Fire uger i Shanghai, alt er planlagt for dig og til en god pris.

Den chance kan man ikke lade gå fra sig. Det mener i hvert fald Mads Hørlyck og Simon Kjær Jensen, tredjeårselever på Vestfyns Handelsgymnasium, som sammen med syv kammerater fra egen skole, seks piger fra Ballerup og lærer Ole Aabroe Hansen, fredag begiver sig på en fire uger lang studietur til Shanghai, Kinas næststørste by og finanscentrum.

Shanghai Finance University, som Vestfyns Handelsgymnasium indledte et samarbejde med sidste år, har tilrettelagt et forløb, for de 14 danskere. Der vil stå økonomi og kinesisk kultur og samfundsforhold på skoleskemaet, og de får desuden lejlighed til at snuse til kogekunst og kalligrafi og en flig af det kinesiske sprog. En guidet tur i Shanghai og et besøg hos Danfoss' kinesiske afdeling hører blandt aktiviteterne ud af huset.

Alt foregår på engelsk, og opholdet ved universitetet afsluttes med en mundtlig opgave, hvor eleverne skal præsentere en problemstilling ud fra et emne, der har været berørt de forløbne uger.

Meget mere end skole

- Mange spørger, hvorfor gider I betale for at gå i skole? Men vi får bare så meget mere med. En helt anden kultur, et andet folk og dets måde at leve på, siger Simon Kjær Jensen.

Under opholdet kommer gymnasieeleverne også hver for sig på et tre dages ophold i en kinesisk familie.

Studieturen er et tilbud på det internationale område, et flerfagligt forløb, under fagene dansk, samtidshistorie og sprog, som blev introduceret i forbindelse med den seneste gymnasiereform, og der er stillet krav til værtsuniversitetet om, at undervisningen skal dække fagene.

I samarbejde med andre handelsgymnasier rundt om i landet har en hel række rejser været udbudt. Der er også længere forløb i Australien og USA og kortere ture til Tyskland og England.

Andet end souvenirs

Det er anden gang, Ole Aabroe Hansen skal til Shanghai med et hold elever, og han er overbevist om, at de har andet end souvenirs med hjem.

- Forløbet afsluttes med en rapport, som de skriver, når de kommer hjem. Og jeg synes, man af dem kan se, at det påvirker dem kraftigt. De får en interkulturel kompetence - bliver i stand til at begå sig i andre kulturer, og der er mange problematikker, der går op for dem, siger han.

- For eksempel at det faktum, at der stort set ikke er nogen skattebetaling i Kina betyder, at man ikke umiddelbart kan overføre vores velfærdssystem dertil, siger Ole Aabroe Hansen.

Hvad med en slange?

I evalueringen af den første tur gav eleverne udtryk for, at de gerne ville have været en tur til Beijing, når de nu var "på de kanter", så denne gang tager holdet den 12 timer lange togtur til hovedstaden for at afslutte rejsen med fem dage som turister - og måske det også i modsætning til sidst lykkes at smage på slange og hund.

Fra Glamsbjerg til Shanghai

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce