Forslag om lukkedage på daghjem lægges i graven

72-årige Kirsten Groosst er glad for, at det ikke bliver aktuelt med lukkedage på daghjemmene. Og hun er villig til at tage scooteren, når hun tager på daghjem i Haarby.

Forslag om lukkedage på daghjem lægges i graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens fire daghjem fortsætter uden lukkedage, men tilbuddet om kørsel reduceres

Assens: Det tidligere byråds beslutning om at finde besparelser på 900.000 på daghjemsområdet får ikke konsekvenser for daghjemmenes åbningstider. I stedet skal pengene findes ved at reducerer brugernes mulighed for kørsel, således at der fem dage om ugen ikke tilbydes kørsel til et af de i alt fire daghjem i kommunen. Det blev besluttet på det seneste møde i Social- og Sundhedsudvalget.

Udvalget fik forelagt to modeller på mødet: Model et ville omfatte fire lukkedage om ugen på et af de fire daghjem, mens model to, som er den model, Social- og Sundhedsudvalget valgte at sende videre til byrådet, omhandler en reduktion i tilbuddet om kørsel.Ved at vælge model to følger udvalget anbefalingerne i høringssvarene fra Ældrerådet og to MED-udvalg.Charlotte Kjær (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, er meget tilfreds.- De borgere, som visiteres til daghjem, har brug for at komme på daghjem, så derfor er jeg glad for, at vi ikke som sådan ændrer i tilbuddet, siger hun.Samtidig glæder det Charlotte Kjær, at der i dialogen omkring besparelsen opstod en idé om at skille visitationen til daghjem og kørsel ad - en idé, som er en del af model to.- I mange år har det jo været sådan, at blev man visiteret til daghjem, så blev man også visiteret til kørsel, men da vi gik i dialog omkring det, blev det klart, at 8-10 procent af brugerne godt kan køre selv, så derfor skiller vi tingene ad. Det giver rigtig god mening, at de, der kan køre selv, gør det, og at de, der ikke kan, får tilbudt kørsel, siger hun.

Fakta
Daghjem er et tilbud til borgere, som gerne vil deltage i en hverdag med aktiviteter, samvær, støtte og omsorg.Der findes daghjem i Haarby, Verninge, Assens og Aarup.

I dag er 127 borgere visiteret til daghjem.

Daghjemsophold koster 57 kr. pr. dag, hvilket dækker aktiviteter og kaffe.

Personalegruppen på et daghjem består af ergoterapeuter, pædagoger og social- og sundhedsassistenter.

72-årig kører gerne selv

72-årige Kirsten Grooss, som har en hjerneskadet mand, er kommet i Daghjemmet Æblehaven i Haarby de seneste tre år. Hun er glad for, at politikerne har besluttet sig for at sløjfe forslag et.- Det lyder lækkert, at der ikke bliver nogen lukkedage. Det er jeg rigtig glad for, siger hun.I dag er Kirsten Gross ligesom alle andre, der er visiteret til daghjem også visiteret til kørsel, men hun kan faktisk godt køre selv, fortæller hun.- Jeg har en scooter, og den vil jeg da helt klart være villig til at køre på. Jeg ved så ikke, om der bliver nogle problemer med opladning af scooteren, men det må vi se på. Jeg er i hvert fald rigtig glad for, at daghjemmet ikke skal til at holde lukket en gang om ugen, siger hun.

Hjælp til alle

Ifølge Charlotte Kjær er der ingen, der behøver at blive bekymrede for, om de får tilbudt kørsel, hvis ikke de selv er i stand til at transportere sig.- Den nye visitations-procedure er ikke færdig endnu, men vores udgangspunkt er, at du ikke skal bevise, at du ikke selv kan. Det handler om, at de borgere, som giver udtryk for, at de kan selv, skal selv. Dem, der bar brug for kørsel, de får det, lyder det fra udvalgsformanden.Reduktionen i tilbud om kørsel træder i kraft til efteråret og afføder en besparelse på 125.000 kr. i 2018. Fra 2019 vil besparelsen ligger på 900.000 kr. om året.I 2017 kostede det 6,3 mio. kr. at drive daghjemmene. Heraf gik 3,1 mio. kr. til kørsel.

Forslag om lukkedage på daghjem lægges i graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce