Forslag om fælles erhvervshus


Forslag om fælles erhvervshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMARBEJDE: Team Vestfyn inviterer til et bredere høj- og vestfynsk samarbejde

ASSENS: Kommunerne bliver lagt sammen. Lad os i fællesskab se, hvad positivt vi kan bruge det til. Sådan omtrent er udgangspunktet for Team Vestfyns første planer i forbindelse med en ny kommunestruktur.

Teamets direktør Torben Rafn håber i en nær fremtid at kunne indbyde erhvervsråd, handelsstandsforeninger og lignende fra høj- og vestfynske kommuner til et fælles møde om fremtiden.

- Kommunerne får to millioner ting at tage sig af i forbindelse med kommunesammenlægningen, siger Torben Rafn.

Kompetencecenter

Team Vestfyn er i gang med at finde sit ståsted i en kommende storkommune, og har ikke noget imod at være de første til at byde de kommende samarbejdspartnere på en kop kaffe og et oplæg, der kan danne grundlag for konstruktiv debat.

Et oplæg om at skabe et fælles kompetencecenter. Et samlingssted og sekretariat, der kan tage sig af alt fra grundkøb, mødefaciliteter, sekretærhjælp til mindre virksomheder til jobformidling. En "one-stop-shop", kalder Torben Rafn det for at betegne et sted, hvor man kan løse mange af opgaver.Den vigtigste begrænsning er, at det kun skal være områder, hvor sådan et hus og et samarbejde kan tilføre et kvalitetsmæssigt løft.

- Adressen på sådan et sted behøver bestemt ikke være 5610 Korsbæk, pointerer Torben Rafn.

Butiksejere i Vissenbjerg eller Haarby behøver heller ikke frygte, at Team Vestfyn har tænkt sig at blande sig i deres juleåbningstider eller open-by-night. Men måske kan der laves et fælles sekretariat, der kan være en styrke for detailhandlen i alle byerne.

Ikke afvisende

I Tommerup, som ser ud til at blive en af de kommuner, der skal indgå i den vestfynske storkommune, er erhvervsrådsformand Niels Petersen ikke afvisende for tanken om dialog.

- Hvis ikke der kommer en invitation fra andre, så vil vi nok gøre det, siger han.

Når erhvervsrådet her hidtil ikke er gået så vidt, forklarer Niels Petersen det med, at man her har villet vente at se, hvilke kommuner Tommerup ville lægge sig sammen med.

- Man kan være lidt bange for at overse de mindre bysamfund, siger han. Men han ser klare fordele ved en slags betalt erhvervsformand for hele området, måske i stil med Torben Rafns rolle som formand for Team Vestfyn.

Forslag om fælles erhvervshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce