Forslag: Lav om på skoledistrikterne i Tommerup-området

Samlet overbygning eller ej, Tallerupskolen mangler tre lokaler. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Forslag: Lav om på skoledistrikterne i Tommerup-området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tallerupskolen risikerer at stå tilbage med færre elever, end før striden om overbygningen begyndte. Det sker, hvis skoledistrikterne ændres.

Tommerup/Tommerup St.: Find ud af, hvad lokalebehovet er på Tallerupskolen fra næste skoleår.

Sådan lød opgaven fra et stort flertal i byrådet på byrådsmødet i november. Til årets og det siddende byråds sidste møde onsdag, er administrationen derfor klar med flere modeller.

Konklusionen af besøg på de to skoler, møder med skolebestyrelserne kombineret med elevtal for de kommende år er, at Tallerupskolen under alle omstændigheder har behov for mere plads med de gældende skoledistrikter. Ændrer man derimod på distrikterne, så Tommerup Skole fremover bliver overbygningsskole for både Verninge og Brylle, vil det ikke være nødvendigt at bygge ud på nogen af skolerne, lyder konklusionen fra administrationen. I dag hører Brylle til Tallerupskolens distrikt, og Verninge hører til Tommerup Skoles distrikt.

Der er ekstra meget pres på overbygningen på Tallerupskolen i år og de kommende to skoleår på grund af overflytningen af 7. årgang fra Tommerup Skole. Men også selv om der ikke kommer flere elever fra Tommerup til stationsbyen, har skolen lokalemæssige udfordringer. Administrationen har derfor opstillet tre modeller for en løsning:

1. At rumme alle elever i den nuværende bygningsmasse. Det er det, skolen gør for nuværende, hvilket har betydet, at skolens aula og familieklasse har måttet inddrages til undervisningslokaler. I skoleåret 2019-20 vil der ifølge prognoserne være behov for yderligere et klasselokale.

2. Opstilling af pavilloner indtil der kan afsættes penge til en udbygning.

3. En udbygning af skolen med to klasselokaler og et faglokale eller tre klasselokaler. En løsning, der ifølge administrationen vil sikre "nutidige rammer for den nødvendige efterspørgsel".

Alternativet er som nævnt en justering af skoledistrikterne, så man i stedet udnytter den eksisterende kapacitet.

Administrationens forslag
Tilbagerulning vil betyde: Der skal være plads til ni klasser på Tallerupskolen og seks på Tommerup Skole.Ændring af skoledistrikterne så Brylle hører til Tommerup Skole vil betyde, at der ikke skal bygges ud på Tallerupskolen, hvis ingen elever fra Brylle eller Verninge vælger denne.

Forslag til udbygning på Tallerupskolen:

1. Eksisterende rammer udnyttes. Det indebærer at også et lærerforberedelsesrum, et e-sportslokale og et fællesrum inddrages til undervisning. Aulaen kan frigøres, når klassetallet falder fra 10 til 9 i overbygningen. Pris 850.000 kroner.

2. Leje af pavillon til to klasseværelser. 1. års udgiver 1,12 mio. kroner. Efterfølgende 420.000 kroner/år.

3. Udbygning med tre klasselokaler. Pris 7,5 mio. kroner.

4. Udbygning med to klasselokaler og et faglokale. Pris 7,9 mio. kroner.

700.000 kroner er brugt

Der var afsat 15 mio. kroner til udbygning af Tallerupskolen, og byggeriet var tæt på at gå i gang, da kommunalvalget viste et flertal for at rulle overbygningen tilbage til Tommerup Skole. Socialdemokratiet foreslog imidlertid på det seneste byrådsmøde, at man fandt ud af pladsbehovet på Tallerupskolen og undersøgte muligheden for at udnytte den meget gunstige licitation til et ændret byggeprojekt.

Det kan imidlertid ikke lade sig gøre, lyder den juridiske vurdering, fordi der er tale om omfattende ændringer af projektet, skal det i henhold til ligebehandlingsprincippet i et nyt udbud, så også andre har mulighed for at byde på opgaven. Der er på nuværende tidspunkt brugt 700.000 kroner. For at undgå at der bruges endnu flere, anbefaler administrationen derfor at standse byggeriet, hvis der alligevel ikke er fremtidigt flertal for at gennemføre det.

Administrationen lægger ligeledes op til en hurtig politisk drøftelse af skoledistrikterne samt til en drøftelse med skolebestyrelserne om en revidering af de planer, de har for bygningsmæssig udvikling af skolerne.

Tallerupskolens bestyrelse har udtalt, at man lige nu ud over at bruge skolens aula til håndarbejde også tilbyder ringere lærerarbejdspladser og faciliteter til familieklassen for at kunne tilbyde gode klasselokaler.

"Disse løsninger accepteres pt af elever, personale og forældre, men er på ingen måde holdbare over flere år", hedder det i udtalelsen.

Forslag: Lav om på skoledistrikterne i Tommerup-området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce